sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Paisti suoraan pakastimesta uuniinHelppoakin helpompi ja takuumurea riistapaisti eli routapaisti (hirvi, peura, villisika, metsäkauris, poro) syntyy ilman sulattamista suoraan pakastimesta uuniin. Yksinkertaisesti vain laitat paistin (esim. 1-1,5 kg) 100 asteiseen uuniin ritilälle ja sen alle pelti tai vuoka, jossa hieman vettä.

Parin kolmen tunnin kuluttua, kun liha on jo sulanut, laitetaan paksuimpaan kohta lihalämpömittari edistymisen seuraamiseksi. Liha on valmista kun lämpömittari näyttää reilua 70 astetta. Aikaa paistamiseen kuluu yön yli, helposti 10–12 tuntia. Ota talteen paistiliemi kastiketta varten.

Murean ja herkullisen lihan salaisuus on pitkän kypsymisajan lisäksi jälkimarinointi. Kiehauta litra vettä ja lisää joukkoon ½ dl merisuolaa, 1 tl sokeria ja mausteeksi rouhittuja katajanmarjoja ja mustapippuria. Laita paisti paistopussiin ja pussi sopivaan kulhoon. Kaada kuuma mausteliemi lihan päälle ja sulje pussi, niin että koko paisti peittyy nesteeseen. Anna vetäytyä viileässä vähintään 4-5 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti