sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Peura-fenkolikastikeTänään tehtiin arkista perusruokaa, mutta sunnuntain kunniaksi hieman tavanomaisesta poikkeavista raaka-aineista. Omassa keittiössäni fenkoli on jäänyt pahasti syrjään ja aivan suotta. Raa'an salaattifenkolin anikseen taipuva, mausteinen ja makeahkokin maku mietonee sopivasti kypsennettäessä. Lopputulos toimii hyvin haudutetun riistanlihan ja kerman kanssa. Voit käyttää tässä reseptissä peuranlihan sijaan aivan hyvin myös hirveä, kaurista, villisikaa, poroa tai vaikka jänistä.

riistajauhelihaa
salaattifenkolia
sipulia
riistalientä
ranskankermaa (smetanaa)
tomaattipyreetä
voi/oliiviöljy
yrttejä (timjami, rosmariini, oregano, basilika…)
suolaa
pippuria
sokeria

Ruskista jauheliha ja kuullota silputtu sipuli voi/oliiviöljyseoksessa pannulla. Silppua myös pari kolme fenkolia ohuiksi suikaleiksi ja lisää pannulle. Ruskista hetki ja lisää ½ litraa riistalientä, pieni purkki (70 g) tomaattipyreetä sekä purkki (150 g) ranskankermaa.

Mausta mieleisilläsi yrteillä, suolalla ja pippurilla, ripaus sokeria pyöristää makua sopivasti. Halutessasi enemmän potkua, voit lisätä myös chiliä ja valkosipulia. Hauduta kastiketta kannen alla parikymmentä minuuttia. Tarjoile pastan, riisin tai perunoiden kanssa.