keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Tee-se-itse sähkölämmitys jahtivaatteisiin lähes ilmaiseksiMarkkinoilla on kohtuullinen valikoima kätevästi sähköllä lämpiäviä asuja ja asusteita. Itselläni on hyviä kokemuksia esimerkiksi akkukäyttöisestä Nevercold Alaska -lämpöliiveistä. Olen jo pari vuotta etsiskellyt ratkaisua kytiksellä pakkasessa käsien lämpimänä pitämiseen, kunnes huomasin, että asia on yksinkertainen ja lisäksi erittäin halpa tehdä itse.

Sähköllä lämpiävä muhvi on kytiksellä ja passissa nopea sekä hiljainen käyttää. Kädet pysyvät taatusti lämpiminä. Samaa ideaa voi helposti soveltaa myös esimerkiksi takin, fleecen tai liivien sähköistämiseen.
Netistä saa tilattua 5V USB -lämpöelementtejä 2 kpl alle 3€:n hintaan postikuluineen.  Mittasin lämmittimen tehoksi 36-44°C.
USB-virtapankkeja (kännykän apuakkuja) saa alkaen kympillä parilla marketeista, ellei sellaista jo satu omistamaan.
Kuvan muhvin voi tilata netistä kympin parin hintaan kotiin kuljetettuna.
Sitten vaan osat yhteen…
… ja asentamaan.
Yhteen USB-virtapankkiin voi kytkeä myös useita elementtejä. Tähän 4 kpl.
Lämmönsäätimen kanssa n. 12€:n malli.


Yhdistelmä toimii mainiosti ilman sen kummempia ompeluita, mutta käytettävyyden kannalta lämpöelementit kannattaa kiinnittää paikoilleen. Niitä varten voi ommella pienet taskut, ommella suoraan elementin kangasreunasta paikalleen tai käyttää kangasliimaa.

Jos haluaa tehdä esimerkiksi lämmitettävän takin tai fleecen, joutuu siistin lopputuloksen eteen näkemään hieman enemmän vaivaa. Tässä kohtaa on viisasta kääntyä äidin, vaimon, tyttöystävän tai ompelijan puoleen, jos ei aikanaan käynyt koulun käsityötunneilla. Virtapankille löytyy yleensä hyvä paikka etutaskusta, josta johdoille läpäisy vuoren sisään. Elementtien kiinnitys sisäpuolelle selkään/rintaan/lämmittelytaskuihin ja siinä se! Akkua on kätevästi vaihdettavissa ja irrotettavissa latausta varten taskusta.


Lämpöelementtejä löytyy mm. näistä linkeistä:

https://www.banggood.com/5V-USB-Portable-Carbon-Fiber-Foot-Knee-Heating-Element-Film-Heater-Electric-Feet-Warmer-p-1096491.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN

https://www.banggood.com/2pcs-USB-Heating-Piece-Shoes-Clothes-Feet-Heaters-Electric-Warming-Fever-Pads-p-1124996.html?rmmds=detail-left-hotproducts&cur_warehouse=CN

https://nl.aliexpress.com/item/3-Modes-Temperature-Adjustable-Electric-Heated-Jacket-USB-Heating-Clothing-Winter-Outdoor-Body-Warmer-Washable-Heated/32828241237.html?spm=a2g0z.10010108.1000016.1.10314b749xqV4J&isOrigTitle=true


Kuvan muhvi löytyy:Ostaminen näistä kiinalaisista nettikaupoista on yksinkertaista. Tuotteet ostoskoriin ja visan vingautus. Halvimmalla (jopa ilmainen) kuljetuksella paketti tulee omaan postiin/postilaatikkoon muutamassa viikossa, lisärahalla alle kymmenessä päivässä. Pienet (halvat) paketit eivät juutu edes tulliin, joten tämän yksinkertaisemmaksi ei tilaaminen voi juurikaan tulla. 


Mukavia askarteluhetkiä!