maanantai 6. joulukuuta 2010

Keitettyä ja paistettua hanheaVanha viisaus sanoo: ”Joka keitetyn paistaa, se makian maistaa” ja jatkuu ”joka paistetun keittää se henkensä heittää”… tai jotain sinnepäin. Tämä tuli testattua jo villisian grillikylkien kanssa hyvin tuloksin, mutta hieman n-lukua kasvattaakseni otin nyt testiin myös valkoposkihanhen.

Nyljetty hanhi laitetaan kattilaan ja vettä niin, että peittyy kokonaan. Mukaan ½ kourallista suolaa, pari porkkanaa palasina, muutama pieni kuorittu sipuli kokonaisena, joitakin valkosipulinkynsiä, laakerinlehtiä ja kouranpohjallinen pippureita. Linnun koosta riippuen, annetaan kiehua hiljalleen kannen alla puolesta tunnista tuntiin.

Kypsästä linnusta erotellaan lihat ja kuutioidaan odottamaan. Keitinvesi siivilöidään talteen, siitä on tullut mainiota riistalientä, joka soveltuu mm. keittojen ja kastikkeiden pohjaksi. Höyrytetään rasia (300 g) siistittyjä ruusukaaleja puolikypsiksi (5-6 min), lisää joukkoon pariksi viimeisiksi minuuteiksi punainen ja keltainen paprika reiluina paloina.

Paahda kuivalla kuumalla pannulla tuoretta paloiteltua chiliä hetki ja laita odottamaan. Paista tämän jälkeen pannulla ½ kiloa pieniä kuorittuja ja keitettyjä perunoita reilussa voissa. Mausta suolalla.

Paista isommassa korkeareunaisessa kuumassa pannussa runsaassa voissa hanhen paloja ja pekonikuutioita (200 g). Mausta pippurilla. Lisää joukkoon perunat, ruusukaalit ja paprikat. Muista sekoittaa aika ajoin.

Kaada perunoista vapautuneelle paistinpannulle reilusti (3-4 dl) kermaa, paketti (200 g) tuorejuustoa ja paahdetut chilin palat, kiehauta hetki kasaan ja kaada muiden tarvikkeiden joukkoon, sekoita, tarkista maku ja ripottele pinnalle yrttejä (timjami, persilja…)


Viinisuositukseni ruokajuomaksi on Milestii Mici Traminer 1988

Myytinmurtajien hengessä: Confirmed :)