torstai 10. huhtikuuta 2014

Metsähallitus valvoo, oletko valmis?

- Katsopas Erkki, Perhossa on pojat lähdössä jänisjahtiin. Hälytytetäänpä paikalle varmuuden vuoksi rajavartiolaitos, karhukopla ja Iltasanomat.

Metsähallitus on palkkaamassa poliisitutkinnon omaavaa nettierätarkastajaa. Tehtävään kuuluu nettipoliisin tapaan erä- ja luontoharrastuksen laillisuuden seuraaminen internetissä ja sosiaalisessa mediassa käytävän keskustelun perusteella. Käytännössä tämä siis tarkoittanee, että kaikkea mitä sanotte blogeissa, keskustelupalstoilla tai Facebookissa voidaan käyttää teitä vastaan.


Eikö laillisuuden valvonta ole hyvä asia?


On toki, mutta kyseessä on nyt ensimmäistä kertaa tilanne jossa erävalvonnan nimissä laajennetaan kaikki metsästäjät epäilyksen alaisiksi. Haluat tai et, niin jatkossa viranomaiset etsivät kaikista verkkoon tekemistäsi kirjoituksistasi tai kuvistasi laittomuuksia. Voit ajatella, että eihän minulla rehellisenä metsästäjänä ole mitään salattavaa, joten epäilköön rauhassa.

Verkkovakoilu on kuitenkin pois metsähallituksen muusta riistanhoitotyöstä. Resursseja ja rahaa ohjataan nyt tavallisten metsästäjien kyttäämiseen, vaikka heidän lupauksensa on: ”Jokainen (maksettu metsästys)lupa on sijoitus luontoon. Luvista saatu tulo käytetään riistanhoitoon.” Sen sijaan, että rahoja käytettäisiin riistan elinolojen suojelemiseen, niitä käytetään rehellisten metsästäjien kyttäämiseen verkossa. Tällainen toiminta ei todellakaan paranna riistakantoja, eikä edes estä metsästysrikoksia.

Kyseessä on selkeästi tulos luonnonsuojeluliiton jatkuvasta valheellisesta propagandasta, jossa julkisuuteen on jo kuukausien ajan tuotu lukuisia perusteettomia epäilyjä metsästäjien toiminnasta.

Ajatellaan vaikka tilannetta missä poseeraat saaliskuvassa koko jahtiseurueen saaliin kanssa, ja nettierätarkastaja laskee kahden vuorokauden lupasi saalismäärän ylittävän lupaehtojen pisteet. Siinähän alat tehdä kirjallista selvitystä koska, missä ja kuinka moni jahtimies on ollut saamamiehenä.

Entäpä jos kirjoitat olleesi metsällä henkilön kanssa, jota erityisesti tarkkaillaan tai edes samaan aikaan samalla suunnalla jahdissa? On täysin epäuskottavaa ajatella ettei kaikki toimesi olisi silloin myös erityistarkkailun alla. Tai jos kirjoitat lauantai-iltana saunan jälkeen puolihuolimattoman sarkastisen vitsin, jonka virkamiestosikko voi tavalla tai toisella käsittää väärin?

"Ei ole olemassa syyttömiä ihmisiä. On vain huonosti kuulusteltuja." - Josef Stalin

Tällainen viranomaistoiminta on omiaan kaventamaan ja tyrehdyttämään metsästäjien keskinäistä tiedonvaihtoa sosiaalisessa mediassa ja näin työntämässä harrastustamme entistä ahtaammalle. Mutta tämähän lienee koko hankkeen tarkoituskin?Siltä varalta, että olet kiinnostunut hakemaan tätä avointa virkaa:

https://metsa.rekrytointi.com/paikat/?o=A_A&jid=277

http://www.mol.fi/tyopaikat/tyopaikkatiedotus/haku/8447468_fi.htm?rss=true