perjantai 10. marraskuuta 2017

Metsästäjiä saa hävetä?Metsästäjiä saa hävetä. Koulussa opetetaan tappamista opettajien johdolla. Sanon mitä sanon. Voi hilppasta vittuun jos ei miellytä, turha täällä itkeä.Mistä on kysymys?


Yle julkaisi 8.11.2017 lämminhenkisen ja asiallisen uutisen, jossa Värtsilän koulun viides- ja kuudesluokkalaiset lähtevät hirvijahtiin marraskuisena koulupäivänä Tohmajärvellä.

Asiasta mielensä pahoitti Voima-lehden päätoimittaja Suvi Auvinen. Mitä sitten, jos vihervasemmistolainen vegaani, eli päivystävä anarkisti vetää herneet nenäänsä? Kyllä kait asioista saa olla erimieltä? Mutta kun ei saa, ainakaan hänen sivuillaan.

Suvi Auvinen tekee provosoivan ja halveksuvan ulostulon julkisilla Facebook-sivuillaan uutisesta, jossa lapset esiintyvät omilla nimillään ja kuvillaan. Suvi Auvisella on siis syytäkin hävetä.Anarkistin kaverit kannustavat


Heti kärkeen ensimmäinen kommentti: Keijo Franck ”Ja YLE tukee tätä tappolinjaa erilaisilla eräohjelmilla! Ja ihmisiä kalastetaan katsomaan suloisella koiranpentutrailerilla! Perkele!

Perään järkevä kommentti: Jari Stenberg ”Ainakin lapset oppii arvostamaan luontoa ja kunnioittamaan sitä...lapset oppii myös hyödyllisiä erätaitoja...monille lapsille hyvää sosiaalista toimintaa. Monelle sellainen yhteinen juttu isän tai isoisän kanssa siinä missä kalastuskin. Ja hirven metsästys pitää hirvikannat kurissa eikä rytise peltiä liikenteessä ihan niin paljoa, niin kyllä metsästäjiä tarvitaan. Ei ehkä kehäkolmosen sisällä mutta maaseuduilla tärkeää.

Suvi Auvinen: ”Eläimien arvostamista ei opeteta tappamalla niitä. Tää on yksinkertainen konsepti. Puolustelkaa fiiliksellä, mutta älkää nyt hyvänen aika tolla. Mitään mitä kunnioitetaan ei lähdetä ampumaan.” ”Erätaitojen ja sosiaalisten juttujen opetteluun ei myöskään kukaan tarvitse tappamista

Jartsa Tartsan: ”ei, jos kunnioittaa nii sit tapellaa samoilla aseilla. moniko noista pyssyhulluista olis tarpeeks munaa käydä karhua vastaan pelkkä veitsi tai aseena (tasotusta ku karhulla on kynnet). sitä vois jo kunnioittaa. 5-vuotias lapsiki osaa painaa kiväärin liipasinta, nössöjen touhua.

Simo Jalonen: ”Metsästäjien susiviha on myös asia millä sitä luontoa näytetään kunnioitettavan ihan omissa sfääreissään. Kunhan sudet on raivattu tieltä niin jo kelpaa patsastella eläinkannanhoitajina. Eläimiä kunnioittavaa toimintaa on myös päästää rakas perheenjäsen eli metsästyskoira yksin susijahtiin, jossa se melko varmasti saa surmansa, jonka jälkeen susia voidaan surutta itsepuolustukseksi lahdata. Eläinten välinearvoisuus ei ole merkki kunnioituksesta. Se jos mikä on kapeakatseisuutta.

Kristo Muurimaa: ”Siis todellakaan ei kaikki metsästäjät oo mitään tappajia. Osa on nimittäin niin kännissä tai muuten vaan paskoja tähtäämään ettei osu mihinkään.

Isa Nia Anette: ”se on ihan yksipuolista teurastusta, missä satunnaisesti kuolee eläinten mukana myös ihmisiä.

Kristo Muurimaa: ”Eiköhän tässä saatana rämmitä metsissä enemmän ku jotkut pyssyhullut

Simo Jalonen: ”Noin paljon perehdyttämistä ja perehtymistä ja silti päästään tutkittaviksi metsästysrikoksista. Eikä tunnisteta edes koiraa sudesta. Ei kiinnitetä huomiota pannoitettuihin susiin saatika oteta selvää lauman rakenteesta, vaan lahdataan menemään alfoja välittämättä susilauman jatkuvuudesta. Anna mun kaikki kestää.

Ulrika Lillsunde: ”Mä oon sellainen muksu, joka raahattiin alakouluikäisenä hirvimetsälle. Miten kävi? Traumatisoiduin, en enää halunnut syödä lihaa -> musta tuli aikuisena vegaani. P.S. Eräilyä opin partiossa, ihan ilman mitään tappamismeininkejä.Lisää vääriä mielipiteitä


Kun joukkoon tulee metsästystä ymmärtäviä mielipiteitä, alkaa nousta tunteet pintaan ja ”vääriä” kommentteja poistetaan.

Suvi Auvinen: ”Tää ei ollut mikään kutsu kaikille metsästysfaneille tulla tänne puolustelemaan metsästystä. Voitte tehdä omat postauksenne aiheesta jos haluatte kertoa miten siis metsästyksessä ei ole lainkaan kyse eläinten tappamisesta.

Suvi Auvinen: ”Hei mitä vittua edellisessä ette tajua :D Jos tulette tänne puolustelemaan eläinten tappamista niin: don't.

Suvi Auvinen: ”1) me ei tarvita lihaa ruoaksi 2) jos ihminen ei sössisi luonnon tasapainoa tappamalla petoja niin homma pysisi paremmin balanssissa ylipäätään. That's it. Muuta metsästysapologiaa voi sitten jatkaa muualla.

Suvi Auvinen: ”??? Ei se, että postaan seinälläni jotain tarkoita että tästä pitää keskustella. Linkkien jakaminen on tiedon jakamista, ei mikään kutsu kaikenmaailman sösseröille tulla selittämään miten hirvet jyrää meitin heti jos niitä ei ammu naamaan. Ihmiset on ymmärtäneet internetin väärin jos ne kuvittelee että niiden mielipiteelle pitää antaa joka jumalan mestassa tila. Ei pidä. Mun seinä, mun säännöt, omilla seinillään voi sitten kertoa miten hienoa on lapset viedä metsästämään. Mulla ei ole mitään velvollisuutta antaa sellaiselle areenaa.

Suvi Auvinen: ”Jos ei osaa lukea sitä kun kaksi kertaa sanon että metsästystä voi mennä puolustelemaan muualle vaan jatkaa siitä sössöttämistä niin tietysti poistan kommentit. Edelleenkään mulla ei ole velvollisuutta tarjota avointa areenaa kaiken maailman spedeille, spedeilkää tahoillanne.

Suvi Auvinen: ”Lol. Mä olen kirjottanut monta vuotta blogia jossa ei ole konnentointinahdollisuutta. Ja sori, mutta kukaan setä ei tule sanelemaan mulle miten mä käytän mun somea. Voi hilppasta vittuun jos ei miellytä, turha täällä itkeä.Parempien ihmisten paremmat mielipiteet


Näin hurskaita ja yleviä ajatuksia Suvi Auvisella on mm. Wikipediassa: ”Auvisen ihannemaailmassa ihmiset järjestäytyisivät yhteisöihin, joissa työ ja eläminen organisoitaisiin. Keskusjohtoa ei olisi vaan yhteisöt päättäisivät omista asioistaan keskustelemalla. Hänen mukaansa yhteisistä asioista pitäisi päättää konsensuksella eli keskustelemalla asioista niin kauan, että saavutetaan yhteinen mielipide.”

Ilmeisesti keskusteluun ja konsensukseen ei tietenkään tarvitse alistua väärien mielipiteiden kanssa.Vielä häpeästä


Suvi Auvinen kertoo siis julkisesti häpeävänsä alakoululaisten metsäretkeä. Mitä se häpeä sitten on? Wikipedian mukaan: ”Häpeä on tunne riittämättömyydestä ja huonommuudesta. Se on usein seurausta nöyryytyksistä tai epäonnistumisista.”

Eiköhän tuo määritelmä kuvasta melkoisen hyvin koko punavihreää ajatusmaailmaa.

Käytettyjä lähteitä:

https://yle.fi/uutiset/3-9915183
https://www.facebook.com/suviauvi
https://fi.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4pe%C3%A4
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suvi_Auvinen
Kuva: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e4/Shamed_Man.jpgPS. En lähtenyt oikomaan tässä yhteydessä yllä kerrottuja virheellisiä käsityksiä metsästyksestä. Niistä löytyy tietoa toisesta kirjoituksestani. Linkki tässä: Todellinen syy miksi vegaanit inhoavat metsästäjiä.