keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Ei syytä epäillä metsästysrikosta


Jälleen kerran on poliisin toimesta havaittu, ettei ole syytä olettaa metsästysrikosta tapahtuneen, vaikka useat tahot ovat julkisuudessa näin väittäneet. Luonto-Liitto vaati asian tiimoilta myös mm. susinetin sulkemista.

http://www.luontoliitto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/luonto-liitto-susien-pantaseurantapalvelu-tulee-sulkea-toistaiseksi

Poliisi ei siis löytänyt Pohjois-Karjalassa suorittamissaan tutkimuksissa todisteita metsästysrikoksesta.

Näissä olosuhteissa on siis syytä lähteä olettamuksesta, ettei mitään rikosta ole asiassa tapahtunut ja suden maastoon jättämät verijäljet ovat aiheutuneet täysin luonnollisen tapahtuman seurauksena. Susia kuolee ja haavoittuu tämän tästä esimerkiksi reviiri- ja valtakiistoissa, sekä ravinnon haussa.

Jostain syystä tämän asian myöntäminen tuntuu olevan vaikeaa mediassa. Ilman todisteita revitellään ensin isot otsikot metsästysrikosepäilyistä ja sitten kun asia selviää ankaksi, yritetään vielä vedättää tyyliin: ”Tutkintaa voidaan kuitenkin jatkaa, mikäli asiaan saadaan jotain lisäselvitystä.

Selväähän on, ettei Luonto-Liiton susiryhmä korjaa mitään aikaisempaa lausuntoaan näiden faktojen valossa, koska aikaisemmatkin jutut ovat pohjautuneet paljon enemmän tunteeseen, kuin tosiasioihin.


Lähteitä:

http://yle.fi/uutiset/luonto-liitto_vaatii_susinetin_sulkemista/7079837

http://yle.fi/uutiset/pantasusi_sakon_tarina_jaa_viela_avoimeksi/7202245?ref=leiki-uup

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/47990-syyllisia-ei-loytynyt-torkean-metsastysrikoksen-tutkinta-keskeytetty