keskiviikko 24. marraskuuta 2021

Peurajahdissa Nokian Sarkolassa


Suoniemen Metsästysseuran vuotuinen vierasjahti on ehdottomasti yksi jahtivuoden kohokohdista. Aivan ensimmäiseksi onkin paikallaan kiittää isäntiä jälleen kerran loistavasti järjestetystä jahdista. Kaikki sujui isosta osallistujamäärästä huolimatta hienosti rutiinilla, kuin tavallinen lauantaijahti kavereiden kanssa. Erityiskiitos myös Pasille kutsusta tänäkin vuonna.

Oli taas kerran mukava nähdä uusia ja vanhoja kavereita. Tässä jahdissa on ihan oma taikansa. Vaikka itselleni ei tällä kertaa tullut henkilökohtaisia kaatoja, riitti jahdin jännitystä ja tunnelmaa koko päivän. Pääsin iltapäivän passissa näkemään läheltä myös Ilveksen. Iso ilveskolli loikkasi tielle haulikkohollin päähän passistani. Katseli hetken molempiin suuntiin ja lähti kissamaisen pehmeästi ja rauhallisesti kulkemaan tietä pitkin minusta välittämättä. Käveltyään noin viisi metriä kolli loikkasi ketterästi tien toiselle puolelle kadoten metsään.

Metsässä näkisi mieluummin eläinten kuin ihmisten jätöksiä Aivan viimevuosien saalismääriin ei päästy, peuroja on parhaimmillaan kaatunut 28 yhdessä jahdissa. Saalista kuitenkin saatiin runsaasti, keli oli upea, tarjoilut hyviä ja seura erinomaista. Mitäpä muuta sitä onnistuneelta jahtipäivältä toivoisikaan :)