sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Perinteisten peuravalkeiden paikka


Nyt on aika muistella viinilasin ääressä hetki eilen päättynyttä peurakautta. Kahdeksan kaatoa ei ole huono tulos, päinvastoin, vaikkei toissakauden yhteentoista ylläkään. Kausi alkoi todella nihkeästi ja ensimmäinen onnistuminen kirjattiin vasta marraskuussa lumen tulon ja ilmojen kylmenemisen myötä. Tosin vaikeudet jatkuivat lumien sulettua, niin että seuraava kaato antoi odottaa itseään joulukuun puoleenväliin, jonka jälkeen tilanne normalisoitui ja riistalaukauksia pääsi tähtäämään tuttuun tahtiin.

Ehdottomasti iloisin yllätys oli nuoren, mutta ihan komean 8-piikki pukin kaato tammikuun puolessavälissä. Nyt loppukaudesta peurat kuitenkin jälleen hukkuivat ja viimeiset pariviikkoa kuluivat päivittäin kyttyyllä, joskus jopa aamu- ja iltavuoroina samankin päivän aikana. Tilannetta kuvaa hyvin se, että kun eilen olimme viimeisellä kytisjahdilla klo 18:00-21:00. Löytyi riistakamerasta tänään harvinaisen komean sarvipään kuvat eiliseltä puolta tuntia ennen tuloamme ja tunti lähdön jälkeen... :(

No, ei aina voi onnistua. Enkä oikeastaan ole edes pahoillani vaikka loppukausi kuivuikin kovasta yrittämisestä huolimatta kasaan. Kahdeksan kaatoa on ihan tasapainossa reilusti yli sadan kytistunnin panoksen kanssa. Saalis ei kuitenkaan aina ole edes tärkein asia kyttäysjahdissa. Varmasti kaikkein hyödyllisimpiä ovat olleet ne pitkät tunnit akkujen latausta yksin hiljaisessa ja pimeässä metsässä.

Erittäin palkitsevaa meditaatiota parhaassa seurassa ;)