perjantai 16. kesäkuuta 2017

Eduskunnassa vireillä metsästysmatkailun kieltäminenAlla luetellut kansanedustajat (mukana vihreää, kokoomusta ja persua) haluavat kieltää täysin aseenteellisin ja pitkälti myös valheellisin perustein käytännössä koko metsästysmatkailun.

Lakialoite LA 232017 vp


45 a §
Metsästysmuistojen maahantuonti 


Eläinyksilöiden tai niistä otettujen osien maahantuonti, maastavienti, myyminen ja vaihtaminen sekä tarjoaminen myytäväksi tai vaihdettavaksi muisto- tai keräilyesineenä (metsästystrofeina) on kielletty.Allekirjoittajina:

Emma Kari vihr
Pertti Salolainen kok
Saara-Sofia Sirén kok
Leena Meri ps
Ritva Elomaa ps
Arja Juvonen ps
Satu Hassi vihr
Olli-Poika Parviainen vihr
Touko Aalto vihr
Johanna Karimäki vihr
Jyrki Kasvi vihr
Ville Niinistö vihr
Krista Mikkonen vihr


Pitää muistaa, ettei tässä ole kyseessä pelkästään Afrikan-safarit. Jos kielletään metsästysmuistojen tuonti noin ylipäätään, se koskee kaikkea metsästystä, niin Virossa, Venäjällä, Ruotsissa, Saksassa, Puolassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa... jne

Ja myös toisinpäin, lakialoite kieltää laillisesti omistamasi trofeen myymisen. Tämä vahingoittaisi tietysti myös Suomeen suuntautuvaa metsästysmatkailua, sekä metsästäjien keskenään sopimia vaihtojahteja ulkomaalaisten kanssa.Erityisen haitallinen lakialoite Afrikan villieläimille


Kylmä tosiasia on, että kaupallinen metsästys tuottaa villieläimille korkean arvon. Arvokasta halutaan suojella. Jos tuo metsästyksen antama arvo katoaa, niin villieläimet ovat pelkästään proteiinin lähteitä... Käytännössä suojelu siis lakkaa monin paikoin kokonaan. Mutta eihän se näitä "suojelijoita" kiinnosta. Kyse on metsästyksen vastustamisesta, ei villieläinten suojelemisesta.

Tästä aiheesta on tarkemmin tämän blogin kirjoituksissa:

Suojelijoiden raivo halaa luonnon hengiltä 

Leijona nimeltä Cecil ja metsästyksenvastustajien moraalinen rappio 

Ulkomaalaiset eläinsuojelijat Afrikassa, tapaus savanninorsu

Trofeemetsästys Etelä-Afrikassa

Sekä Metsästyksen moraali -sivustollaNyt kannattaa toimia


Tämä lakialoite ei onneksi vielä ole laki. Nyt siis kannattaa jakaa oikeaa tietoa kaikille kanssametsästäjille, ystäville, tuttaville sekä tietysti kansanedustajille. Aloitteen takana olevat tahot eivät siis halua suojella villieläimiä, koska tämä aloite on päinvastoin haittaamassa suojelua.

Kyse on puhtaasti metsästyksen vastustamisesta.