perjantai 30. marraskuuta 2012

Haastava haasteMira heitti Tassujen alla – Ulkoilmaihmisen elämää – blogissaan 11 kysymyksen haasteen. Haaste on siis vastaanotettu ja nyt hetken miettimisen jälkeen tässä vastauksia.


1. Mistä alun alkujaan sait kipinän blogisi kirjoittamiseen?


Blogin pitäminen alkoi puoliksi vahingossa Viron reissun jälkeen reissukuvien jakamisen tarpeesta. Ensimmäisenä jahtipäivänä villisikaa tähtäillessäni tokaisin itsekseni puoliääneen ”Terveiset ravintoketjun huipulta” ja puristin liipaisimesta. Terveisten lisäksi on näistä sivuista ehtinyt muodostua myös riistareseptien kokoelma, joista toivottavasti on hyötyä ja iloa muillekin kotikokeille.

Blogin ensisijainen tarkoitus on yhä edelleen toimia omana henkilökohtaisena metsästyspäiväkirjanani, mutta lukijakunnan kasvaessa, tällä hetkellä n. 10.000 lukukertaa kuukaudessa, voi hieman enemmän kiinnittää huomiota myös lukijoihin.


2. Minkä aihepiirin blogeja luet mielelläsi?


Seuraan monenlaisia perinteisiä blogeja, kuten myös videoblogeja. Suurin osa näistä yllättäen liittyy metsästykseen, ruuanlaittoon ja aseisiin. Joitain blogeja esittelinkin jo blogirodeossa, joten esitellään tässä joitakin muita:

www.tapiolantakamailla.com on varmasti ehkä laadukkain kotimainen metsästysblogi. Harmi vain, että uusia päivityksiä ei ole tullut melkein kuukauteen.

http://tiedebasaari.wordpress.com on myös erittäin laadukas, aktiivinen ja ennen kaikkea ammattitaitoisesti toimitettu blogi. Se ei liity metsästykseen tai ruuanlaittoon, vaan Tiedebasaari-palsta esittelee tieteen saavutuksia lyhyesti ja “kansan kielelle suomennettuna”. Todella mielenkiintoista luettavaa, suosittelen kaikille lämpimästi.

http://luomulakko.blogspot.fi liittyy syömiseen ja ruuanlaittoon. Luomulakko suhtautuu terveellä kritiikillä ja isolla asiantuntemuksella luomuruuan ympärillä esiintyvään hypeen. "Luomu on hyvää tarkoittavien ihmisten väärä valinta".

www.metsastyksenmoraali.com sivuston tarkoituksena on jakaa oikeaa tietoa metsästyksestä ja sen perimmäisistä kysymyksistä. Nykymedia on täynnä vääristeltyä tai ainakin vääristynyttä tietoa harrastuksestamme, joten on hyvä, että edes joku korjaa isoimpia ylilyöntejä.

My Drunk Kitchen liittyy etäisesti ruuanlaittoon ja on varsin viihdyttävää katsottavaa kohtuullisina annoksina.

Steve Lee - I Like Guns Steve australialainen muusikko ja epäoikeudenmukaisen aselainsäädännön vastustaja. Kaiken kaikkiaan mukava heppu ja tekee hyvää musiikkia.


3. Mikä on mielestäsi oman blogisi paras kirjoitus viimeisistä 5 blogitekstistä? Miksi?


Viimeaikoina on tullut päivettyä blogia niin taajaan, että kirjoitusten rimakin on väistämättä hieman madaltunut. Joten en nimeäisi viidestä viimeisestä yhtään erityiseksi, mutta viimeaikojen tuotoksista eniten oikeaa journalistista ;) otetta on ollut:

Lähettävät GSM-riistakamerat epäluotettavia leluja

Villisikojen metsästys Suomessa on lopetettava heti

Metsästysasetus muuttuu – oletko valmis?


4. Tietävätkö tuttavasi blogistasi? Tiedätkö kuka lukee blogiasi?


Kyllä tuttavapiirissäni kaikki tuntevat blogini. En ole pitänyt kynttilääni vakan alla ;) kuten on tapana sanoa. Lukijoita tiedän tai tunnen kymmenittäin. Mutta toki suurin osa jää arvoitukseksi, kommentteja on aina mukava saada. Niistä tietää, ettei tee kirjoituksia vain itselleen.


5. Kuinka usein yleensä pyrit tai muuten vaan päivität blogiasi? 


Pitkään pidin tavoitteenani vähintään yhtä blogausta viikossa, mutta nyt lisääntyneen vapaa-ajan myötä on ollut mahdollista kirjoittaa paljon useimminkin.


6. Sitten vähän toisenlaista aihepiiriä.. Missä toivoisit olevasi juuri nyt?


Jahdissa! Harmi vain, että tämä viikko on mennyt pitkälti flunssan kourissa. Ehkäpä taas ensiviikolla pääsee peuroja vaanimaan.


7. Mistä vuodenajasta pidät eniten? Miksi?


Syksy on parasta aikaa, juurikin tämän metsästysharrastuksen vuoksi. Vaikka kaikkein mieleenpainuvimmat jahdit ovat olleet kesällä Virossa.


8. Minkälaisessa maastossa ulkoilet mieluiten?


Pidän eniten vanhasta lehtipuumetsästä. Harmi vain, että meillä Suomessa tuollainen luontotyyppi on todella harvinainen. Viron reissuilla parasta onkin juuri luonto itsessään.


9. Minkälainen sää ympärilläsi vallitsee tällä hetkellä ja minkälainen haluaisit sen olevan nyt?


Juuri nyt nurkissa vinkuu talvimyrsky. Toivottavasti ennusteet pitävät paikkansa ja se tuo tullessaan iltaan mennessä paksun kerroksen lunta. Isoista pakkasista en välitä, mutta lumi on peurankyttääjän ykköstoiveita näin syksyisin.


10. Omistatko eläimiä? Jos niin mitä?


En omista. Onneksi ystävillä ja tutuilla on hyviä metsästyskoiria.


11. Mikä on mieleenpainuvin tapahtuma tältä vuodelta?


Hyviä hetkiä on ollut lukuisia ihan perhepiirissä, mutta vapauttavin lienee helmikuun viimeinen päivä, jolloin ymmärsin loikata älyttömästä oravanpyörästä ja elää sellaista elämää (ainakin näin välivuoden ajan), kuin olin halunnut ja ansainnut. Kaveriporukassa teimme kesällä monia hyviä ja mieleenpainuvia ruokia, kuten vaikka revittyä villisikaa.Tähän kysymyshaasteen ketjukirjeluonteeseen kuuluu, että jatkan haastetta eteenpäin. Niinpä haastankin seuraavilla kysymyksillä:

1. Mistä sait kipinän blogisi kirjoittamiseen?
2. Mitä muita blogeja seuraat?
3. Mikä on tähän mennessä paras blogikirjoituksesi ja miksi?
4. Paljasta paras riistareseptisi.
5. Mikä on Sinulle mieleisin jahtimuoto ja miksi?
6. Jos voisit, niin mitä muuttaisit suomalaisessa metsästyskulttuurissa ja/tai lainsäädännössä?
7. Mikä on mieluisin/tärkein/paras harrastusvälineesi?
8. Minne haluaisit jahtimatkalle?
9. Kerro paras metsästysmuistosi/tilanteesi?
10. Mitä riistaa et metsästäisi vai käykö kaikki jahti?
11. Mitä teet jahtikauden ulkopuolella, eli kerro muista harrastuksistasi?

Seuraavat blogit on haastettu:

http://www.tapiolantakamailla.com/
http://www.oksinsaloja.com/
http://ramynperan-tiro.blogspot.fi/
http://petovuori.blogspot.fi/
http://miikahff.blogspot.fi/
http://teerimaentarinoita.blogspot.fi/
http://3nakkia.vuodatus.net/
http://www.asejaesittely.com/
http://erastaja.blogspot.fi/