maanantai 15. huhtikuuta 2013

Isosisko valvoo, oletko valmis?


On olemassa pieni, mutta kasvava joukko, joka pyrkii aktiivisesti häiritsemään metsästystä. Esimerkkinä tästä radioliikenteen häirintä Pöytyän susijahdin yhteydessä, joka käytännössä sulki metsästäjien käyttämän radiokanavan. Ilmassa on selviä merkkejä pelin kovenemisesta, sillä useat suurpetojahteihin osallistuneet metsästäjät (ja jopa perheenjäsenet) ovat saaneet erilaisia uhkauksia.

Yhdysvalloissa ja Englannissa samanmieliset tahot ovat ottaneet videokameralla varustetut lennokit käyttöönsä valvoakseen ja häiritäkseen metsästystä sekä kalastusta.Huhut kertovat vastaavan toiminnan suunnittelusta Liminganlahdella. Sorsia on tarkoitus pelotella metsästäjien ulottumattomiin, sekä valvoa metsästysalueiden rajoja ja dokumentoida metsästystä/metsästäjiä. Suunnitelmia on jo vastaavan toiminnan ulottamisesta susijahtien, karhujahtien ja jopa hirvestyksen yhteyteen.

Samaisia laitteita käytetään myös maatilojen ja turkistarhojen salakuvaukseen.

Halukkuutta toimintaa on siis meilläkin, laitteet ovat halpoja ja helppokäyttöisiä. Muista siis hymyillä ulkona kulkiessasi, voit olla piilokamerassa!


Lähteitä:Tämä ei todellakaan ole enää pelkästään kettutyttöjen puuhastelua. Verkosta löytyy paljon valmista työ/ohjekirjamateriaalia mediakampanjan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Nämä videot päätyvät julkisuuteen tarkoitushakuisen suunnitelmallisesti.