perjantai 4. elokuuta 2017

Varoitus kaupallisuudestaVaroitus ⚠ tämä blogi saattaa sisältää kaupallista sisältöä ja bloggarin mielipiteeseen on voitu pyrkiä vaikuttamaan erilaisin lobbauksen keinoin.

Itsestään selvää on, etten ole esimerkiksi ostanut itselleni omaksi kaikkia testaamiani tuotteitta. Siihen minulla ei yksinkertaisesti ole varaa, koska en saa sellaisia tuloja tästä blogista. Kirjoittamalla tätä blogia, saan sen sijaan jatkuvasti erilaisia yhteistyötarjouksia, kutsuja tilaisuuksiin ja vierasjahteihin.

Näin se vain on; jos kirjoittaa herrojen vehkeistä, niin täytyy välillä lähteä myös heidän kanssaan marjaan.

Käytännössä käytän kaikki liikenevät rahani blogissa kuvaamaani harrastustoimintaan ja tuotan siinä samalla kaikille lukijoille ilmaista sisältöä kertoessani tästä harrastuksestani. Epäsäännölliset blogista saamani rahalliset edut (tai muu nautittu vieraanvaraisuus) eivät ole missään suhteessa tästä toiminnasta aiheutuviin kuluihin. Tuntipalkkoina ei päästä lähellekään niitä huikeita summia, joita jo lapsena nautin viikkorahojen muodossa.

Vastaan itse kaikista tässä blogissa olevista kirjoituksista. En ole taloudellisesti riippuvainen yhdestäkään tällä liiketoiminta-alueella toimivasta yrityksestä, mainostajasta, henkilöstä, kolmannesta sektorista, poliittisista puolueista tai viranomaistahoista.

Nyt siis sinua on varoitettu. Kirjoitan jatkossakin vain ja ainoastaan omia mielipiteitäni, ellei toisin ole erikseen mainittu. Toivon sinun lukijana harjoittavan tervettä mediakritiikkiä ja nauttivan niin perinteisen median lehdistä, kuin tällaisista harrastuspohjalta omin rahoin ja omin mielipitein kirjoitetuista blogeista.Jälkikirjoitus


Mainonnan tunnistettavuus perustuu Kuluttajansuojalakiin 38/1978: ”Markkinoinnista on käytävä selkeästi ilmi sen kaupallinen tarkoitus sekä se, kenen lukuun markkinoidaan.” (KSL, 2 luvun 4 §) https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1978/19780038

Tässä blogissa mainonta erotetaan muusta sisällöstä samaan tapaan kuin lehdistössä. Vertailut, esittelyt tai testit eivät ole mainontaa. Vaikka toki kaupalliset toimijat toimittavat tavaraa testattavaksi kaupallisten intressien pohjalta. Rahalla ostetut kaupalliset tiedotteet sen sijaan ovat mainontaa ja erotat ne yhtä selkeästi journalistisesta sisällöstä, kuin alan lehdissä tai verkkojulkaisuissa.


Päivitetty 5.2.2020 Ja uudelleen päivitetty 29.11.2022


Terveiset ravintoketjun huipulta ei ole enää yksityisen harrastajan blogi. Julkaisu on muuttunut monikanavaiseksi verkkomediaksi, jonka takana on TRH Media & Service Oy, Y-tunnus 3108191-5.

TRH Media & Service Oy on kaupallisessa sopimussuhteessa mm. Monocular ApS:n, Metsärannan Lihan ja Naulosuon Erä Oy:n kanssa tämän julkaisun ulkopuoleisissa toimissa.

Yllä kuvattu muutos ei vaikuta aiemmin linjattuun journalistiseen sisältöön. Edelleen tässä verkkomediassa mainonta erotetaan muusta sisällöstä samaan tapaan kuin lehdistössä. Vertailut, esittelyt tai testit eivät ole mainontaa. Rahalla ostetut kaupalliset tiedotteet sen sijaan ovat mainontaa ja erotat ne yhtä selkeästi journalistisesta sisällöstä, kuin alan lehdissä tai muissa verkkojulkaisuissa.

TRH Media & Service Oy:n tuleminen omistajaksi antaa paremmat ja laajemmat mahdollisuudet itsenäiselle sekä lukijaa kiinnostavammalle sisällöntuotannolle, kuin harrastaja omat resurssit. Journalistisesta linjasta vastaa päätoimittaja Janne Halonen itsenäisesti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti