perjantai 2. toukokuuta 2014

Osallistu DVD-arvontaan


Tapiolan takamailla –blogin innoittamana päätin tilata katsottavaksi uutuuselokuvan: Lintuhaukkuja ja eränkäyntiä Sompiossa –Luiron korpikuusikoissa. Samaan toimitukseen otin myös levyn: Jousimetsästäjät –elokuva suomalaisesta jousimetsästyksestä.

Nyt pistetään perjantain kunniaksi arpoen nämä laadukkaat DVD-elokuvat. Osallistuminen on maksutonta. Sinun tarvitsee ainoastaan kirjoittaa alle blogin kommenttikenttään, että osallistut arvontaan. Kaikki kommentoijat osallistuvat molempien levyjen arvontoihin.

Arvonta on jälleen kerran raakaa, mutta rehellistä. Arvontapäivänä 18.5. käytän tätä virallista arvontakonetta. Kirjaudu kommentoidessasi Twitter, Facebook, Google+, Disqus –tunnuksillasi tai "valitse nimi" ja kirjoita sen alle sähköpostiosoitteesi, jotta voin ottaa yhteyttä voittajaan.

Jos et ole kiinnostunut kanalintujahdista Sompiossa tai Jousimetsästyksestä ja itselläsi ei ole käyttöä DVD:lle, niin muista kertoa tästä arvonnasta myös kavereillesi ja tuttavillesi. Tietoa kilpailusta on helppo jakaa vaikka alla olevilla Facebook-painikkeilla. Onnea arvontoihin.Lintuhaukkuja ja eränkäyntiä Sompiossa


Elokuvassa seurataan Raimon ja Jekun metsästysretkiä Luiron korpikuusikoissa. Tässä ollaan perinteisen suomalaisen ”mies ja koira” kanalintujahdin ytimessä. Eräelämässä tärkeintä on, kun saa vapaasti kulkea vaaran rinteitä, rämeiden laitamia vaellella, kuunnella koiran haukkua, keitellä kahvit tulilla, viritellä asennon yösijaksi ja tietenkin joskus saada erämaan viljaa repun täytteeksi.

Elokuva on tunnelmallinen ja hyvin tuotettu kuvaus miehen ja koiran ikiaikaisesta suhteesta, tuosta vuosisatojen aikana hioutuneesta saumattomasta yhteistyöstä. Kerronta on helposti mukaansa tempaavaa ja katsellessa saa todentuntuisen kuvan, millaista jahti pohjoisen suurilla kairoilla parhaimmillaan on.


Tuotanto: Loimumedia
Kesto: 62 min
Valmistumisvuosi: 2014
Kuvaus, leikkaus ja käsikirjoitus: Jyrki Puupponen
Pääosassa: Raimo Mattila
Kerronta: Hannu Räisänen

Lisätiedot ja tilaukset: www.loimumedia.fiJousimetsästäjät


Elokuva antaa hyvän kokonaiskuvan jousimetsästysharrastuksesta ja sen mahdollisuuksista Suomessa. Nykyisin jousella metsästetään Suomessa linturiistaa ja pieniä nisäkkäitä. Tavoitelluin saaliseläin on ehdottomasti metsäkauris. Elokuvassa seurataan metsästystapahtumia loppukesän sorsajahdista, syksyisten ja talvisten metsästyshetkien jälkeen keväiselle majavapurolle ja alkukesän metsäkaurispukkijahtiin.

Suosittelen tätä elokuvaa varauksetta kaikille jousimetsästyksestä kiinnostuneille, mutta myös muillekin intohimoisille metsästäjille. Jousimetsästys tarjoaa alkukantaista jahdin jännitystä. Saalistajan on päästävä huomaamatta lähelle kohdettaan ja saaliitta jäämisen vaara on jatkuvasti läsnä. Jousimetsästys on siis todellinen vastakohta laiskan miehen hiacejahdille.Tuotanto: Loimumedia
Kesto: 60 min
Valmistumisvuosi: 2012
Ohjaus: Jyrki Puupponen
Kerronta: Hannu Räisänen
Pääosassa: Teemu Simenius

Lisätiedot ja tilaukset: www.loimumedia.fi
Arvonnan tulokset
Lintuhaukkuja ja eränkäyntiä Sompiossa –Luiron korpikuusikoissa elokuvan voittaja on arpa numero 6, eli Kari Grönqvist.Jousimetsästäjät –elokuvan voittaja on arpa numero 25, eli Louhi.

Voittajille on ilmoitettu asiasta sähköpostitse.