tiistai 23. heinäkuuta 2013

Maltillinen metsästys koituu susikannan hyväksi


Ruotsalaisraportti toteaa: ”Suomen susien hoito ajoi karille kun EU pakotti uuden lainsäädännön.” Ruotsalaisraportin graafi osoittaa, kuinka Suomi on epäonnistunut susipolitiikassaan ja kuinka susikanta kasvoi selvästi maltillisen metsästyksen aikana, mutta on romahtanut ylisuojelun alettua.

Luonnonsuojelunäkökulmasta maltillinen ja hyvin suunniteltu luvallinen sudenmetsästys on kannanhoidollisesti järkevää. Ruotsin Metsästäjäliiton Svenska Jägareförbundetin raportti kertoo:

Suomen susikanta kasvoi samaan aikaan kun niitä sai laillisesti metsästää. Mutta sitten Suomi raahattiin EU-tuomioistuimen eteen. Kun mahdollisuuksia lailliseen metsästykseen rajoitettiin, lisääntyi laiton tappaminen suoraan. Susikanta on lyhyessä ajassa pienentynyt jopa alle puoleen. Helsingin yliopiston tutkimus osoittaa että susien hyväksyntä kansan keskuudessa laskee ja kolmannes kansasta tukee susien laitonta tappamista. Tärkeimmän syyn laittomaan tappamiseen väitetään olevan, että halutaan kehottaa julkiseen suojeluun.