maanantai 2. joulukuuta 2013

Viisi syytä ottaa torkkupeitto mukaan kytikselle


Tänä syksynä ostin marketista 150x200 cm kokoisen halvan (9,90€) ruskean torkkupeitteen. Peitteen materiaali on 100 % polyesteriä (mikrokuitua). Ajattelin aluksi pitää sitä auton takapenkillä vaikka satunnaisten koirien kuskaamisessa alustana. Otin kuitenkin peiton mukaan lisälämmikkeeksi yhdelle kytisillalle, johon tajusin pukeutuneeni aivan liian kevyesti vaikka keli muuttui pakkaselle.

Nopeasti huomasin peitteen erittäin käyttökelpoiseksi muutenkin kuin vain hartioiden ylivedettynä loimena ja niinpä se on ollut mukana jo useampana iltana.


Ensinnäkin se on rullattuna erittäin kätevä muhvi. Tykkään ampua hyvin ohuiden hanskojen kanssa tai mieluummin paljain käsin. Myös puhelimen käyttäminen paljain käsin on selvästi helpointa. Kuitenkin pakkasessa useamman tunnin istuessa kädet kylmettyvät ikävästi. Ratkaisu voisi tietysti olla paksummat lapaset, mutta rullalla oleva torkkupeite on selvästi lämpöisempi (lämmittää samalla myös reisiä) ja ennen kaikkea siitä saa kädet nopeasti ja äänettömästi vedettyä esille.


Yhdeltä reissulta olin unohtanut istuinalustan kotiin ja torkkupeitto toimi mukavan pehmeänä ja lämpimänä pehvanalusena.


Eräässä käyttämässäni kyttäystornissa on hiukan liian matala ampumatuki, joka kaiken lisäksi pitää ikävää narinaa jäätyneenä. Rullattu torkkupeite toimii hyvin myös vakaana ja hiljaisena ampumatukena.

Harrastan välillä pellonlaitapasseja paalien takana kytistellen. Niissä paikoissa torkkupeitteestä on hyötyä kaikilla edellä kuvaamillani tavoilla, mutta tummanruskeasta peitteestä saa helposti viritettyä myös riittävän kokoisen näkösuojan esimerkiksi sivulle tai taakse. Jo pelkästään peitteen vetäminen itsensä päälle riittää muuttamaan oman hahmon muotoa hämärässä tunnistamattomaksi.

Joo, kuvat ovat toki lavastettuja, eli otettu kotona terassilla, mutta alle kympin hintainen torkkupeitto on ollut monikäyttöisyydellään eräs syksyn parhaista hankinnoista :) Ensi vuoden alusta kyttäyskopissa ei lain mukaan tarvitse käyttää edes oranseja vaatteita, joten niiden peittymistäkään ei tarvitse olla huolissaan.