tiistai 2. heinäkuuta 2013

Riista tähtäimessä – Pienpetojen ja variksen metsästysKehuin aiemmin parhaiden metsästysvideoiden tulevan Ruotsista ja käytin kömpelöä vertausta Sedinin veljesten jääkiekko-osaamisesta. Vaikka kotimainen metsästysvideotuotanto on ollut varsin vaatimatonta tasoa, on onneksi meilläkin oma Petri ”Konna” Kontiolamme. Taiga Starin julkaisema Riista tähtäimessä – Pienpetojen ja variksenmetsästys on ehdottomasti parhaita näkemiäni kotimaisia metsästysvideoita.

Riista tähtäimessä DVD:n tyylilaji on tyystin erilainen kuin kehumieni Ulf Lindrothin ja Andreas Norinin filmien. Taiga Starin videossa keskitytään kaikkein olennaisimpaan, eli metsästykseen. Riista tähtäimessä ei pyri niinkään opettamaan, vaan näyttää kotimaista riistanhoitometsästystä tunnelmallisella ja dokumentoivalla tavalla.Videon jälkikäsittely otosten yhteensovittamiseksi valoisuuden, äänen ja väritasapainon osalta on ilmeisen tarkoituksellisesti jätetty melko karkean viimeistelyn tasolle ja näin saatu hyvin aidon oloinen tunnelma. Osa materiaalista on jopa jätetty 4:3 kuvasuhteeseen. Sama pätee käsikirjoitukseen, joka kulkee jahdin tapahtumien mukana joustavasti niin, että myös epäonnistumisia ja turhautumisia näytetään. Tarpeeton lavastus loistaa poissaolollaan.

Riista tähtäimessä DVD:tä katsoessa on helppo heittäytyä videon tunnelmaan. Ihmiset ja paikat ovat suomalaisille tuttuja, joten katsoja on kuin yksi jahtiporukan jäsenistä. Vaikkei video todellakaan ole opetusvideo, niin 105 minuutin sekaan mahtui uusia niksejä, joista on hyötyä omissakin jahdeissa.

Suosittelen Riista tähtäimessä videota kaikille pienpetojahdista ja riistanhoitotyöstä kiinnostuneille. Aivan erityisen suositeltavaa katsottavaa tämä olisi ”Ei koske metsästäjiä” –edusmiehillemme. Videosta nimittäin käy erittäin selvästi ilmi mihin metsästyksessä tarvitaan pistoolia ja kuinka mahdotonta näissä tilanteissa olisi pitkän aseen käyttö.

Lisätietoja ja tilauslomakkeen löydät tästä linkistä Taiga Starin sivuilta!