perjantai 20. kesäkuuta 2014

Rikollinen metsästäjä - Asko Lampinen


Kesäloma alkaa, muttei ole vielä hyvää lukemista loman ratoksi? Asko Lampisen Rikollinen metsästäjä on kevyttä ja helppoa lomalukemista, mutta sisältää myös paljon vakavaa asiaa. Rikollinen metsästäjä on novellikokoelma pieniä tarinoita ja samalla kärkevä poliittinen pamfletti metsästysharrastuksemme puolesta.

Kirja poikkeaa huomattavasti totutuista erä- ja luontokirjoista asiansa ja tyylinsä osalta. Asko Lampinen tuo esille asioita joita ei löydä median valtavirrasta; nyt syyllinen on joku muu kuin metsästäjä. Kirjan 20 eri tarinaa kertovat terävällä otteella monista metsästysmuodoista ja ampumaharrastuksesta laajemminkin.

Koska kirjan tarinat ovat itsenäisiä kertomuksia, on kirjan lukeminen pienissä paloissa helppoa. Rikollinen metsästäjä on saatavissa ainoastaan E-kirjana eli voit ladata sen helposti tietokoneelle, tablettiin tai kännykkään. Tällainen tarinakokoelma kännykässä on mukavaa ja käytännöllistä. Kirja kulkee kaikkialle mukana ja sitä voi lukea ajasta ja paikasta riippumatta ruuhkabussista peurakyttyylle, vaikka vain pari sivua kerrallaan.

E-kirjan voit ladata helposti tietokoneelle, tablettiin tai kännykkään.


Kirjan voit ladata lukemistoosi hintaan 9,90€ vaikka heti alla olevasta linkistä:

https://kirja.elisa.fi/ekirja/rikollinen-metsastaja

Rikollinen metsästäjä on myös oiva lahja metsästäjälle, mutta varsinkin metsästykseen kriittisesti suhtautuvalle ihmiselle. Voi aiheuttaa jälkipuheita ja parranpärinää...Kirjailijan omin sanoin:


Suomalainen metsästäjä tuo muinaisjäänne esihistoriasta. Suomalainen metsästäjä, jota kiusataan kuin alakoululaista oppilasta. Metsästäjää kiusaavat ympäristöviranomaiset, luonnonsuojelujärjestöt (kutsuvat itseään), poliitikot, virkamiehet, Euroopan Unioni ja vielä yllättäen metsästysviranomaisetkin. Luovi siinä sitten heidän mielen mukaan, mutta kuka puolustaisi metsästäjää? Apuun huudetaan kyllä metsästäjiä talkoisiin, riistan tutkimuksiin, suur- riistan aiheuttamiin auto-onnettomuuksiin, ihmisten etsintöihin, vieraspetojen pyytämiseen ja luonnonkatastrofeihin. Mutta kun puhutaan metsästäjien oikeuksista, niin kuka puolustaa heitä? Saavatko he harjoitella ampumaan ampumaradalla? Saavatko he metsästää vanhan perinteen mukaisesti suojelualueilla? Saavatko metsästäjät puolustaa koiriaan susien hyökkäyksiltä? Voivatko maaseudun ihmiset puolustaa omaisuuttaan? Kuka pyytää pienpetoja rannoilta ja metsistä, palkitaanko heidät yhteiskunnan taholta?

Olen kirjoittanut kirjan metsästyksestä, mutta tämä kirja ei ole kertomus ammutuista metsoista tai kaadetusta karhusta. Eikä myöskään kirjassa ole kauniita maisemia ja tunnelmia metsästämisestä. Olen kääntänyt tässä kirjassa metsästysasiat päälaelleen. Metsästys koetaan muiden harrastusten ja harrastajien mielestä tarpeettomaksi nykyaikana. Mitä yhteiskunta ja metsästyksen arvostelijat sanoisivat, jos heidänkin toimintansa asetettaisiin arvostelun kohteeksi tai kyseenalaiseksi yhtä vahvasti. Tarkoituksenani on herättää tällä uudella ajatustavalla pohtimaan metsästystä, myös toisesta näkökulmasta. Vastaavaa pohdintaa en ole vielä huomannut vaan metsästyskirjallisuus on vielä vanhanaikaisessa kirjoitusmuodossa. Kirjassani käsitellään esimerkiksi petopolitiikkaa, aselupia, ampumaratoja, metsästysrajoituksia ja metsästäjien huonoja suhteita riistaviranomaisiin. Olen pyrkinyt myös kirjoittamaan huumorilla ja kritiikillä. Lukijalle olen antanut tilaa omalle oivaltamiselle.

Asko Lampinen Muhoksella 2014Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kirjailija: Asko Lampinen
Kustantaja: Asko Lampinen
E-kirjan julkaisuvuosi: 2014
ISBN: 978-952-282-804-0