maanantai 25. lokakuuta 2021

Juhlapeijaiset
Metsästäjäliiton 100-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetään marraskuun alussa koko Suomen kattavat Juhlapeijaiset. Nyt on meidän kaikkien mahdollisuus vaalia metsästykseen liittyviä myönteisiä mielikuvia, jotta se säilyy hyväksyttynä suomalaisten keskuudessa myös jatkossa. Tämä on nyt yksi – ja toivottavasti näkyvä - tapa. Muiden ihmisten mielikuva metsästyksestä muodostuu kohtaamista meidän metsästäjien kanssa.


Metsästäjäliiton juhlapeijaiset järjestetään pyhäinpäiväviikonloppuna 5.–7.11.2021 ympäri maata. Pääjuhlaa vietetään Helsingin Narinkkatorilla lauantaina 6.11. klo 10–15. Paikalle voi tulla yksin tai yhdessä nauttimaan herkullista riistakeittoa!


Peijaisissa tarjoillaan esimerkiksi hirvi- tai peurakeittoa tai muuta riistaruokaa. Tarjoilun ohessa on mahdollisuus tuoda esille metsästystä positiivisella tavalla. Jokainen järjestäjä tekee tapahtumasta tai juhlasta omannäköisensä.


Metsästäjäliiton piirit, yksittäiset metsästysseurat tai usea seura yhdessä järjestävät kaikille avoimia peijaistapahtumia yleisellä paikalla kuten torilla, kauppakeskuksen edessä tai sitten oman seuran majalla tai kylätalolla. Tapahtumat löytyvät listattuna osoitteesta www.metsastajaliitto.fi/peijaiset.


Ensimmäisen kerran peijaistapahtuma järjestettiin vuonna 2017, jolloin Metsästäjäliitto järjesti Suomen suurimmat peijaiset. Hirvipeijaiset ovat monen kylän merkittävin vuotuinen kokoontuminen. Viime vuonna peijaiset jouduttiin koronan takia peruuttamaan monella paikkakunnalla, mutta hyvän mielen tapahtumasta on kuitenkin tulossa jo nyt muutamalle kylälle perinne. Metsästysseuratoiminnalla on valtakunnallisesti merkittävä rooli maaseudun elinvoimaisuuden ylläpitämisessä. Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen ovat peijaisten järjestelyissä voimissaan.


Tule mukaan ja tuo ystäväsikin!