maanantai 29. syyskuuta 2014

Pojasta keittäjäksi


Kauan odotetut paperit, eli tutkintotodistus saapui viimein postissa. Nyt se on siis virallista, Jannesta tuli keittäjä :) Projekti alkoi 2013 helmikuussa Ravintola Henriksissä valekokkina työhön tutustuessa. Epävirallinen kokkailu jatkui päivittäin uutta oppien, kunnes toukokuussa sain opiskelupaikan TAKKissa.

Seuraavaksi kesäksi onnistuin pääsemään työharjoitteluun monipuoliseen ja kauniiseen Vaihmalan Hoviin. Teoriaopintopyrähdyksen jälkeen palasin syksyllä Henriksiin uuden keittiömestarin oppiin. Seuraavaksi olikin vuorossa Ravintola Näsinneula Tampereen keittiömaailman huipulla. Sydäntalven selkä taittui idyllisessä kauppahallin ranskalaisbistrossa Ravintola 4 Vuodenajassa. Ja sen jälkeen sain vielä kerrata Näsinneulan oppeja keväällä.

Varsinaiset teoriaopinnot tulivat valmiiksi juhannukseen mennessä ja projekti jatkui syventävillä opinnoilla koko kesän ajan kylmänä tarjoiltavien ja fine dining –ruokien osalta, suorituspaikkana ravintola Hella & Huone. Valinta osoittautuikin erittäin onnistuneeksi, sillä Hella & Huone on maan parhaita illallisravintoloita, jossa annoksia tehdään innovatiivisesti ja yllätyksellisesti skandinaavisella tyylillä, ranskalaisesta perinteestä ammentaen. Iso kiitos Artolle, Juholle, Matille ja Humbertolle luottamuksesta ja kärsivällisyydestä.

Nyt on siis ravintolakokkauksen alkeet hallussa ja seuraavan etapin mietintään jatkuu (hetken huokaisten) taas tänään peurapassissa istuen.