sunnuntai 18. elokuuta 2013

Voita kolme Kalevala-korua


Ensiviikolla 20.8. klo 12:00 käynnistyvän sorsajahdin kunniaksi arvotaan blogissa seuraavan kolmen viikon ajan joka sunnuntai aito Kalevala-korun klassikko Hattulan lintu.

Pohjoisen kansoille muodostui erityinen suhde vesilintuihin. Heille vesilinnut symboloivat hedelmällisyyttä. Pohjolan väelle lintujen keväinen paluu oli lupaus kesästä, uuden alusta. Vesilintujen paluun myötä tiedettiin, että luonto herää taas eloon. Vesilinnuissa oli hedelmällisyyden taika. Tämän linnun aihe on Hattulan Luurilasta 1000 -luvulta.

Osallistuminen on maksutonta. Sinun tarvitsee ainoastaan kirjoittaa alle blogin kommenttikenttään, että osallistut arvontaan. Kaikki kommentoijat osallistuvat jokaiseen arvontaan, eli voit voittaa jopa kolme korua :)Arvonta on jälleen kerran raakaa, mutta rehellistä. Arvontapäivinä 25.8. & 1.9. & 8.9.2013 käytän tätä virallista arvontakonetta. Kirjaudu kommentoidessasi Twitter, Facebook, Google+, Disqus –tunnuksillasi tai "valitse nimi" ja kirjoita sen alle sähköpostiosoitteesi, jotta voin ottaa yhteyttä voittajaan.

Muista kertoa tästä arvonnasta myös kavereillesi ja tuttavillesi. Tietoa kilpailusta on helppo jakaa vaikka alla olevilla Facebook-painikkeilla.

Jos itselläsi ei ole käyttöä korulle, niin ehkäpä sinulla on vaimo, tyttöystävä, äiti, työkaveri tai vaikka naapurin rouva, jolla tälle on varmasti käyttöä ja sinulla on kerrankin hyvä mahdollisuus omien osakkeidesi nostamiseen tyylikkäällä tavalla :)Ensimmäinen arvonta


Tänään 25.8. suorittamani ensimmäisen arvonnan voittaja on #20 eli Jarkko. Onneksi olkoon! Laitoin Sinulle sähköpostilla tiedon voitosta, joten laita yhteystietoja tulemaan, jotta voin laittaa korun postiin.


Kaikki (myös Jarkko) osallistuvat vielä kahteen sunnuntaiarvontaan ja uusiakin osallistujia otetaan vielä mukaan.
TOINEN ARVONTA


Tänään 1.9. suorittamani toisen arvonnan voittaja on #251 eli Lasse Harjula. Onneksi olkoon! Laitoin Sinulle sähköpostilla tiedon voitosta, joten laita yhteystietoja tulemaan, jotta voin laittaa korun postiin.


Kaikki (myös Lasse Harjula) osallistuvat vielä ensi sunnuntain arvontaan ja uusiakin osallistujia otetaan vielä mukaan.KOLMAS ARVONTATänään 8.9. suorittamani kolmannen arvonnan voittaja on #21 eli Ilkka. Onneksi olkoon! Laitoin Sinulle sähköpostilla tiedon voitosta, joten laita yhteystietoja tulemaan, jotta voin laittaa korun postiin.


Kiitos kaikille osallistujille. Tämä oli taas niin suosittu kilpailu, että pistetään mietintään, josko lähiviikoille keksisin jonkin uuden mukavan kisan. Ehdotuksia ja ideoita voi laittaa tulemaan ;)Metsästyskö julmaa murhaamista…?


…Vai kaikkein eettisin ja luonnollisin tapa hankkia puhdasta ja terveellistä ravintoa. Oheinen kuusiminuuttinen video on todella pysäyttävä kuvaus teollisen ruuan matkasta kanalasta, sikalasta ja navetasta kohti ruokapöytää.

Ehkä meillä Suomessa ei ihan kaikin osin meno ole vielä tällaista, mutta ainakin henkilöstöravintoloiden ja pikaruokapaikkojen annoksissa ja pakastealtaiden eineksissä on käytetty näitä kaikkein edullisimpia ulkomaalaisia raaka-aineita. Nämä kuvat ovat siis kuitenkin osa meidänkin arkista ravintoketjuamme.Jos metsästyksen eettisyys kiinnostaa hieman syvällisemmin, niin www.metsastyksenmoraali.com sivustolla käsitellään perusteellisesti teemaa metsästyksen moraalin ja eettisyyden valossa, eläinten oikeuksien kannalta ja ihmisen kehityshistorian näkökulmasta. Sivustolla ammutaan alas eläinoikeusyhdistys Faunan valheita sekä syvennytään metsästyksen yhteiskunnalliseen ja uskonnolliseen merkitykseen. Myös joidenkin mielestä moraalisesti hankala trofeemetsästys saa oikeutuksensa.