keskiviikko 13. lokakuuta 2021

Beretta metsästysasut syksy 21
Innostuin yhteistyökumppanini Berettan tämän syksyn mallistosta pariin uutuuteen, joiden uskon kiinnostavan myös sinua. Takeissa harvoin tulee vastaan uusia innovaatioita muuta kuin teknisten uutuuksien kautta materiaaleissa ja kuoseissa. 


Nyt täytyy sanoa, että Fjeld GTX Anorak Jacket on yksi parhaita koskaan kokeilemiani metsästystakkeja. Paitsi että siinä on keksitty anorakki kokonaan uudella tavalla (aukeaa sivuvetoketjulla), se on miellyttävä päällä, hiljainen, kokonaisuudessa on paljon hienoja yksityiskohtia ja käytetyt materiaalit ovat laadukkaita. Takki on suunniteltu avoimen maaston sekä liikkuvaan että passiiviseen jahtiin. Näistä lähtökohdista erityisesti materiaalin hiljaisuus, tuulen/vedenpitävyys ja hengittävyys ovat olleet kaiken lähtökohtina.
Aivan erinomainen valinta esimerkiksi nopeatempoiseen jahtiin, jossa siirrytään usein, mutta jäädään myös passiin odottamaan. 
Kalvoratkaisuksi on otettu Gore-Tex® Z-liner, jossa päälliskankaan ja sisävuorin välissä on irrallinen ja siten paremmin joustava, tukikankaaseen Z-liner -vuoriksi laminoitu kalvo. Takin saumat on teipattu vedenpitävyyden varmistamiseksi.
Käyttökestävyyttä lisäävät kaksinkertaiseksi vahvistettu kangas olkapäissä ja kyynärpäissä. Hiljainen ulkomateriaali on käsitelty vettä hylkivällä DWR - "Durable Water Repellent" - käsittelyllä.
Tuuletusvetoketjut käsivarsien alla auttavat viilentämään ja parantavat hengittävyyttä liikkeessä. Myös tuuletushenkselit auttavat tarvittaessa nopeasti jäähdyttämään. 
En yleensä pidä metsästystakkien hupuista, koska ne harvoin istuvat hyvin. Usein huput estävät pään liikettä, rajoittavat näkökenttää, kahisevat ja heikentävät kuulemista. Tällä kertaa säädöt osuvat kohdalleen ja huppu tuntuu miellyttävältä käyttää. Sisäkauluskin on mukavan pehmeää mikrofleeceä.Taskuja on riittävästi ja fiksusti aseteltuna. Erittäin kätevä ja suuri etutasku sopii erinomaisesti kiikareille, tutkakapulalle, kartalle, eväspatukalle tai mille tahansa minkä haluat nopeasti käsiin pysähtymättä kaivelemaan reppua. Lisäksi takissa on sivutaskut, povari, radiotasku sekä iso riistatasku/pussi selässä, jota voi toki käyttää myös pienen repun tapaan tarvikkeiden kuljettamiseen. Itse pidän takapussissa usein oransseja liivejä, josta ne aina tarpeen tullen löytyvät nopeasti käyttöön.


Fjeld GTX Anorakin kanssa sopivat erinomaisesti käytettäväksi kuvissa olevat Bymark-housut. Ne ovat kevyet ja myötäilevät liikettä. Käytännöllisenä yksityiskohtana voisi mainita tuuletusvetoketjut reisitaskujen sivuissa. Joustava vyötärönauha auttaa istuvuudessa ja lisää mukavuutta. Lahkeissa on säädettävä kiristyshihna ja koukku housujen kiinnittämiseksi metsästyskengän nauhoitukseen.

Vielä nostaisin esille Gascon-takin vesilinnustukseen sopivalla Real Tree Max 5 kuosilla. Camon kuvioelementit luovat aidoilla sävyillä, kontrastilla ja varjolla illuusion kolmiulotteisesta ruovikosta sekä oksistosta, istuen hyvin syksyiseen rantamaisemaan.


Takki onkin erityisesti omiaan staattiseen jahtiin, joissa tarvitaan tuntikausien passituksiin mukavuutta sadetta, tuulta ja kylmää vastaan. Loppusyksyn todella kylmiä olosuhteita ajatellen se on suunniteltu yksityiskohdiltaan ja leikkaukseltaan yhdistettäväksi myös Beretta Interactive System -kerrospukeutumisjärjestelmän (BIS) kanssa. Mukavuutta tuovat myös hihojen sisäresorit. Huppu voidaan tarvittaessa irrottaa.

Takissa on saumoista vedenpitäväksi teipattu päällikankaaseen kiinnitetty hengittävä BWB EVO -kalvo. Tuuletushenkselit mahdollistavat tarvittaessa nopean jäähdytyksen. Vuori auttaa poistamaan kosteutta ja pitämään ihon kuivana. Edessä panostaskut vedenpoistorei’ityksellä ja sivussa erilliset lämmittelytaskut. Takana riistapussi. Edessä vasemmalla todella iso vetoketjullinen rintatasku vaikka hanskoja tai pillejä varten. 
B-Active EVO Jacket on mukava neule/fleece, joka on valmistettu Polartec® Themal Pro® -materiaalista. Se toimii itsenäisesti kevyenä vapaa-ajantakkina, mutta myös monikäyttöisesti lämpimänä välikerroksena metsästystakin alla.  Thermal Pro® -kangas mahdollistaa hyvän lämmönsäätelyn, hengittävyyden ja nopean kuivumisen.

Lisätietoja:

https://estore.beretta.com/en-eu/beretta-fjeld-gtx-anorak-jacket/gu594t2105/

https://estore.beretta.com/en-eu/beretta-bymark-pants/cu083t2109/

https://estore.beretta.com/en-eu/gascon-jacket/gu05402295/

https://estore.beretta.com/en-eu/beretta-b-active-evo-jacket/p3541t1620/