perjantai 17. helmikuuta 2012

Lumijälkiopas & Mikä tästä meni?


Eläinten jälkien tunnistaminen on tärkeä taito metsästäjälle. Luonnonkansoille jälkien analysointi on aina ollut hengissä selviämisen taito. Toki nykyään on riistakamerat joilla eläinten liikkeitä voi seurata, mutta jälkien opettelu kyllä edelleen maksaa vaivan. Se on myös varsin mielenkiintoista ja hauskaa puuhaa.


Mikä tästä meni? Eläinten jäljillä

Mikä tästä meni? Eläinten jäljillä - Kirjassa on selostukset, värikuvat ja piirrokset Euroopan nisäkkäiden ja lintujen jalanjäljistä sekä jätöksistä. Siitä on pyritty tekemään mahdollisimman kattava ja kätevä kenttäkäsikirja. Kirja on kovakantinen, 264-sivuinen ja täynnä havainnollisia kuvia. Ehdoton perusteos asiasta kiinnostuneelle, suosittelen.

http://wsoy.fi/yk/products/show/20103


Lumijälkiopas

Lumijälkiopas on tarkoitettu avuksi riistanisäkkäiden talvisten jälkien tunnistamiseen. Julkaisu on alun perin syntynyt tarpeesta tarjota riistakolmiolaskijoille apua lumijälkilaskennoissa. Tärkeimpien lajien osalta oppaassa kuvataan levinneisyys ja runsaus. Kirja on pehmeäkantinen ja 127-sivuinen. Tästä mainiosta kirjasta sain vinkin Tapiolan takamailta.

http://www.riista.fi/tilaukset/?open=27&selected=460
.