torstai 22. heinäkuuta 2010

Kauriinfileetä ja tryffelirisottoaRisotto on helppo ja maistuva lisuke riistalle. Tryffelirisottoon tarvitset:

carnaroli-riisiä
voita
oliiviöljyä
sipulia
valkosipulia
kesätryffeliä
valkoviiniä
riista- tai kasvislientä
(suolaa)
parmesaania

Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppu sekä riisi oliiviöljy-voiseoksessa. Lisää reilu loraus kuivaa valkoviiniä. Laita pannulle myös kesätryffelin palat (käy myös muut laadut). Tryffeleitä et tarvitse paljoa, vain muutama gramma kuivattuja lastuja tai hieman enemmän tuoreina tai säilykkeinä. Lisää vähitellen loraus kerrallaan kuumaa riistalientä, anna nesteen imeytyä ennen kuin laitat lisää. Nestettä tarvitset noin puolitoistakertaisesti riisiin nähden.

Tryffeliä ei aina kaapista tai kaupasta löydy, joten voit jättää sen pois tai korvata jollain toisella maunantajalla, kuten vaikka selvästi reilummalla määrällä suppilovahveroita.

Riisi on kypsää 16–18 minuutin kuluttua, muista sekoittaa välillä. Mausta halutessasi voilla (tai tryffeliöljyllä), suolalla ja parmesaanilla.

Paista kauriinfileestä leikatut pihvit normaaliin tapaan, huoneenlämpöisinä ja oliiviöljyllä voideltuna nopeasti kuumalla parilalla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tee myös variksenmarja/karpalohillolla maustettu kermavaahto, joka sulaa pilven pehmeäksi kermakastikkeeksi kuuman pihvin päälle.

Viinisuositukseni ruokajuomaksi on Milestii Mici Codru 1987 tai jos suosit valkoviiniä, niin Milestii Mici Traminer 1988.
.

Villisikakastike ja paistetut perunat vuohenjuustokasviksillaTällä kertaa taas erittäin helppoa, mutta maistuvaa arkiruokaa riistajauhelihasta. Paistettujen perunoiden kaveriksi syntyy kastike:

riistajauhelihaa
voita
kestomakkaraa (pepperoni, salami, chorizo…)
sipulia
valkosipulia
valkosipulituorejuustoa
kermaa
suolaa ja pippuria

Ruskistetaan jauheliha ja kuullotetaan silputut sipuli sekä valkosipulin kynnet voissa. Lisätään joukkoon kuutioiksi leikattu pätkä chorizoa (tai vastaavaa). Sulatetaan joukkoon paketti valkosipulituorejuustoa. Lisätään loraus tai hieman enemmän kermaa. Maustetaan ja keitetään kasaan.

Lisukkeeksi syntyy nopeasti oliiviöljyssä paistetut kasvikset (parsakaalia, sipulia ja paprikaa). Kasvikset ovat parhaimmillaan hieman rapsakoina, ei missään nimessä löysinä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Valmiiden kasvisten joukkoon lohkotaan vuohenjuustopaloja ja annetaan niiden hetki sulaa. Ei enää paisteta.