maanantai 20. toukokuuta 2013

Suolapanoksella sorsajahtiinKaupunkilegendan mukaan 50-luvulla saattoi omenavaras saada haulikon suolapanoksesta persauksiin. En tiedä onko tarinassa mitään perää, mutta uusimmassa Riista-lehdessä oli pieni uutinen minnesotalaisesta yrityksestä, joka väittää kehittelevänsä mausteseoksella ladattua haulikonpatruunaa. Ideaa tässä olisi hieman aprillipilaa enemmän, koska kaikki jotka ovat riistaa syödessään puraisseet haulia tietävät kokemuksen varsin ilkeäksi. Teräshauli hampaissa saattaa olla jopa hammaslääkärireissun arvoinen. Maustehaulit ovat myös ympäristöystävällisiä luonnontuotteita.

Käytännössä toki riistan maustaminen haulikolla on lähinnä vitsi. Näin kokeilemattakin voi sanoa, ettei tuollaisten panosten teho voi olla (väitteistä huolimatta) kovinkaan hyvä ja näiden jälkeen mausteisia raanakoita tulisi varmasti epäilyttävän paljon.

Eri makuvaihtoehtoina tarjotaan: Cajun-mausteseosta (paprika, sipuli, valkosipuli, oregano, cayennepippuri, timjami), Sitruunapippuri, Valkosipuli, Teriyaki ja Hunajasinappi.

Yrityksen nettisivut löytyvät täältä: