keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Heck-Pack –kuljetusteline


Heck-Pack –kuljetusteline on auton vetokoukkuun kytkettävä kuljetusjärjestelmä. Idea on yksinkertainen, mutta toimiva.  Heck-Pack –kuljetustelineen koreja löytyy kuutta eri kokoa, itselläni käytössä on 1000x500x125 mm galvanoitu ja alaskäännöllä (lisävaruste) varustettu malli. Koreja valmistetaan myös ruostumattomasta teräksestä ja niihin sopivia lisävarusteita valmistetaan moneen tarpeeseen mm. polkupyörätelineitä ja lukittavia alumiinisia kuljetusbokseja.On paljon asioita joiden kuljettamiseen peräkärry on aivan liian kömpelö, mutta auton sisällä kuljettaminen ei tunnu mukavalta ratkaisulta (esim. riista, rehut, polttoaineet, öljyt, maalit, työkalut ja –koneet). Heck-Packin säilytys onnistuu kätevästi auton tavaratilassa tai kattotelineellä ja se on heti käyttövalmis.

Heck-Pack on saksalainen tuote. Kuljetustelineet ovat EEC-hyväksyttyjä ja niiden käyttö on sallittua kaikissa EU-maissa. Ne eivät tarvitse erillistä rekisteröintiä esimerkiksi peräkärryn tapaan. Heck-Packin paino on koosta riippuen noin 14kg ja maksimikuormattavuus vaihtelee välillä 54 - 108kg. Lisäksi kuormaamiseen vaikuttaa ajoneuvokohtainen vetokoukun oikea aisapaino, joka vaihtelee tyypillisesti maksimissaan 70-110kg välillä. Autokohtainen aisapaino löytyy ajoneuvon rekisteriotteesta.

Tieliikennelain mukaan kuorma ei saa peittää ajoneuvon takavaloja, suuntavilkkuja tai rekisterikilpeä. Mikäli kuljetetaan suurikokoisia kuormia, tarvitaan lisäosaksi valaisinsarja, joka kytketään vetokoukun virtaliitäntään. Valaisinsarja valaisee myös mahdollisen lisärekisterikilven. Auton lisärekisterikilven voi tilata katsastuskonttorilta tai tilapäiskilven voi askarrella kätevästi myös itse.Metsästys- ja riistanhoitokäytössä


Itse käytän Heck-Packkia lähes päivittäin. Ruokintapaikoille porkkanoita ja kauraa viedessä on kuljetusteline erittäin käytännöllinen. Sen nostokorkeus on matala ja alaskääntö, eli kippi auttaa kuormaa lastattaessa ja purettaessa. Heck-Pack on kätevä myös esimerkiksi koirien kanssa kuljettaessa. Tavaraa on helposti auto täynnä, eikä riistaa pysty/halua kuljettaa koirien kanssa samassa tavaratilassa.Riistapulkka ja kansipressu ovat käteviä, joskaan eivät välttämättömiä lisävarusteita. Peuranvasa mahtuu helposti pulkkaan ja pressu suojaa saaliin näkymättömiin kuljetuksen ajaksi. Metriseenkin kuljetustelineeseen saa sidottua melko ison peuran, mutta jos alvariinsa kuljettaa kapitaalipukkeja, niin kannattanee hankkia astetta isompi, eli 1200x500x125 mm kori.

Lisätietoja löydät Heck-Pack Finlandin kotisivuilta:

http://heck-pack.fi