perjantai 19. heinäkuuta 2013

Susien siirtoistutuksista


Näytä Häkkiautohavainnot suuremmalla kartalla

Tutkijat ja eläinpuistot kiistävät jyrkästi osuutensa mahdollisiin susien siirtoistutuksiin. Sehän on tietysti sikälikin selvä asia, että tällaiseen toimintaan tarvittaisiin lupa ja ilman lupaa se olisi rikollista toimintaa. Ikään kuin salametsästys, mutta käänteisesti ;)

Yllä olevaan karttaan levitetään linkkiä Facebookissa ja monella keskustelupalstalla. Kartta on ilmeisimmin Kaj Granlundin käsialaa ja siihen on merkitty kaikki hänen tietoonsa tulleet väitteet susien siirtoistutuksista. Tuorein tapaus on juhannusviikolta tehty havainto Keski-Suomesta, jossa väitetään lasketun susia yöllä luontoon.

Nämä havainnot muistuttavat monessa mielessä UFO-havaintoja. Niitä on paljon, todisteet ovat usein epäselviä, mutta luotettavan kuuloisia ja viranomaiset kieltävät kaiken. Lisäksi monet nauravat julkisesti väitteiden esittäjille. Yhtymäkohtia on siis paljon.

Oli näistä sitten mitä mieltä tahansa, niin kartta on mielenkiintoista luettavaa. Ja ainakin Venäjän puolella Suomen rajan pintaan tehdyt siirtoistutukset lienet ns. virallisestikin vahvistettuja. Kartta päivittyy jatkuvasti ja on todella hieno homma, että Kaj on lähtenyt dokumentoimaan näitä huhuja ja väitteitä. Jos istutuksia Suomessa on tehty, niin totuus tulee paljastumaan enemmin tai myöhemmin.