keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Samsung Xcover 271 (GT-B2710)


Samsung Xcover 271 on tärkein puhelimeni. Älä kuitenkaan käsitä väärin, se ei ole paras puhelimeni, vaan oikeastaan lähinnä hätäpuhelin. Xcover 271 tuli hankittua keväällä enemmänkin puoli vahingossa varapuhelimeksi, kun perheessä tarvittiin puhelimen vaihdon yhteydessä tilapäisesti perusluuria puhumiseen ja tekstiviesteihin. Tykästyin Xcover 271:een juuri sen yksinkertaisten mutta ylivoimaisten ominaisuuksien takia. Se toimii juuri niissä asioissa, joihin sitä käytän juuri niin kuin pitääkin.

En käytä Xcover 271:a surffaamiseen netissä, en lue uutiskirjeitä tai sähköposteja, en kuuntele musiikkia, radiota, katso videoita tai pelaa, saati kävisin Facebookissa tai Twitterissä. Näihin hommiin käytän mieluummin Cat B15 –jahtipuhelintani tai vielä mieluummin Samsung GT-N7000 –salonkipuhelinta. Mihin sitten tarvitsen kolmatta puhelinta?

Samsung Xcover 271 on minulla mukana kalastus- ja jahtirepussa (yleensä virrat pois kytkettynä) vain varalta. Silloin kun tarvitsen sitä, käytän lähinnä vain puhumiseen ja tekstiviesteihin. Se on silti tärkeä turvallisuus- ja mukavuusvaruste. Xcover 271 on pieni ja kevyt, yhdellä latauksella pystyy puhumaan yli puoli vuorokautta ja valmiusaikakin yli kaksikymmentä vuorokautta.

Xcover 271:n voi kaivaa esiin silloin kun Trackerista koiran seuraaminen on syönyt jahtipuhelimen akun eikä latausmahdollisuutta ole saatavilla. Jos jahtipuhelin hukkuu tai hajoaa, Xcover 271 tarjoaa kaikki ne perusominaisuudet, joita kapulalta voi kohtuudella odottaa ja ylikin. Se on erittäin vesitiivis ja iskunkestävä, siinä on digitaalinen kompassi ja GPS, isoa väljää näppäimistöä on helppo käyttää kohmeisin sormin tai hanskat käsissä, ja paketissa on mukana vielä kohtuullisen toimiva kamerakin. Jos jahtipuhelimessa ei tarvitse isoa näyttöä karttasovelluksia varten, on Xcover 271 kaikilta muilta ominaisuuksiltaan lähes täydellinen puhelin metsästysretkillä.

Xcover 271 on kaiken lisäksi erittäin edullinen, niinpä tämän kapulan voi ottaa ravintolakeittiöön, raksahommiin tai metsätöihin, uimarannalle ja kalaan vaikka kahluuhousujen taskuun. Jos puhelin menee jostain syystä rikki, hukkuu tai varastetaan, niin reilun kuudenkympin hinnalla saa lähimmästä marketista uuden. Melko täydellistä :D
Tärkeimmät ominaisuudet:


 • Mitat: 121 x 52 x 18mm
 • Paino: 116g
 • Pölyn ja veden kestävyys: tilapäinen upotus metrin syvyiseen veteen 30 minuutiksi, IP67 –luokitus.
 • Iskunkestävyys: näytön lasi on tavallista lasia vahvempaa ja se kestää paremmin naarmuja ja putoamista. 
 • Yhteydet: 3G 900/2100, GSM 850/900/1800/1900, Bluetooth (edr), AGPS
 • Käyttöjärjestelmä: SHP
 • Näyttö: 2” TFT, QVGA
 • Kamera: 2 megapikseliä
 • Käyttömuisti: 30 Mt ja ulkoinen muisti MicroSD (maks. 16 Gt)
 • Akku: 1300 mAh, puheaikaa jopa 19 tuntia ja valmiusaikaa jopa 25 päivää.


8 kommenttia:

 1. Minulla on samassa käytössä ns. varapuhelimena tuon edeltävä malli Samsung B2100...

  VastaaPoista
 2. Joo, se edellinenkin malli täytti kaikki varapuhelimen ominaisuusvaatimukset. Suurin osa näistä Xcover 271:n uusista ominaisuuksista on tarpeettomia, ainakin omassa käytössäni. Mutta kun muutamalla kympillä saa näin hyvän peruspuhelimen, niin en kehtaa valittaakaan :)

  VastaaPoista
 3. Varmaan tyhmä kysymys, mutta tuosta gps-toiminnosta... Ottaako puhelin gepsin serverin kautta vai suoraan taivaalta? Eli toimisko tuo ihan backuppina jopa sellasilla reissuilla, joissa ei kenttiä löytyiskään. Eli saako sieltä gepsipisteen koordinaatein näkyville vaikkei kenttiä olisi lainkaan?

  Kiitoksia mielenkiintoisista jutuista.

  VastaaPoista
 4. Paikantaa suoraa sateliiteistä, mutta ei ollenkaan tyhmä kysymys toiminnasta. Otin ja testasin ilman simmiä ja paikannus todellakin toimi :)

  VastaaPoista
 5. Ok, kiitoksia. Tuon ominaisuuden ansiosta voisin melkeen hommata kyseisen puhelimen hätävarareppupuhelimeksi. Kiitos paljon vastauksesta.

  VastaaPoista
 6. Tämän puhelimen ehdottomasti paras ominaisuus on hinta. Sillä rahalla saa todella paljon hyviä ominaisuuksia.

  VastaaPoista
 7. No joo, juurikin sitä tarkoitin, että tuon hintaisessa jos on gps
  toiminto, niin johan se melkeen kannattaa hankkia sen vuoksi. Ite olen
  vähän jäärä ja periaatteesta en haluaisi hankkia kosketusnäytöllistä
  puhelinta. En tarvitse mitään sen ominaisuuksia välttämättä(onhan siellä
  mukavia ja hyödyllisiä appsejä, mutta...). Kun kartan ja kompassin
  kanssa reissailee, niin gepsitoiminnollinen puhelin olisi ihan mukava
  hätävara repussa.

  VastaaPoista
 8. Niin, ne taitaa yksinkertaisimmat pelkät GPS:sät olla ihan saman hintaisia. Tässä saa vielä vesitiiviinpuhelimen kaupanpäälle.

  VastaaPoista