torstai 18. heinäkuuta 2013

Cat B15 vesitiivis ja iskunkestävä puhelin


Uusi Cat B15 –puhelimeni on osoittautunut erittäin hyväksi hankinnaksi. Kokemuksia on kertynyt vasta kolme viikkoa, mutta jo nyt voin huoleti sanoa Cat B15 pesevän aiemman jahtipuhelimeni XCoverin erittäin selvästi käytettävyydellään. Cat B15 on tukevarakenteinen ja miellyttävä käyttää. Kokin hommissa keittiöllä puhelin joutuu todella koville. Peruspuhelin ei kauaa jaksa kuumissa ja kosteissa olosuhteissa, eikä näytönlasiltaan rikkinäiset puhelimet työkavereilla ole mitenkään harvinainen näky.

Likaisen puhelimen voi tarvittaessa pestä :)

GPS toimii oikein hyvin.

Cat B15 rakenne on erittäin luja metallin ja pehmeän muovin yhdistelmä.

Uusi jahtipuhelimeni onkin ollut suosikkipuhelimeni viimeviikkoina. Se on ollut mukana töissä, lenkkeilleissä ja kalastusreissuilla, entisestä ykköspuhelimesta (Samsung GT-N7000) onkin tullut enää vain eräänlainen salonkipuhelin, jonka otan matkaan vain jos tarvitsen isompaa näyttöä kirjoittamiseen, surffailuun, kuvaamiseen, lukemiseen tai videoiden katseluun. Käytännössä Cat B15 toimii kaikessa muussa käytössä aivan yhtä hyvin, mutta paljon huolettomammin. Oikeastaan ainoa ”vika” on USB-portin sijainti syvällä kumisuojan takana koneen sivulla. Tästä syystä USB-pistokkeen laittaminen vaatii normaalia enemmän asettelua ja huolellisuutta. Tosin akku tuntuu kestävän selvästi paljon pitempään kuin Samsungissa, joten latauksen kömpelyyteen en ole päässyt tuskastumaan.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • Mitat: 125 x 69.5 x 14.95mm
 • Paino: 170g
 • Pölyn ja veden kestävä (tilapäinen upotus metrin syvyiseen veteen 30 minuutiksi), IP67 –luokitus.
 • Iskunkestävyys: näytön 4” Capacitive multi touch Corning gorilla –lasi on tavallista lasia vahvempaa ja se kestää paremmin naarmuja ja putoamista. Pudotustestattu 1,8 m korkeuteen asti. Kosketusnäyttö toimii myös märillä sormilla.
 • Yhteydet: 3g 900/2100, gsm 850/900/1800/1900, bluetooth (edr), Wi-fi, GPS
 • Käyttöjärjestelmä: Android 4.1 Jelly bean
 • Kamera 5 megapikseliä
 • Käyttölämpötila: -20° - 55°C
 • Prosessori: Dual Core 1Ghz  
 • Käyttömuisti 512 Mt ja ulkoinen muisti 4 Gt MicroSD (maks. 32 Gt)
 • Akku 2000 mAh, puheaikaa jopa 16 tuntia ja valmiusaikaa jopa 26 päivää (single sim) ja 19 päivää (dual sim).


Tähän asti käyttökokemukseni ovat olleet lähes pelkästään positiivisia ja Cat B15 -puhelinta voin suositella kaikkeen rankempaan käyttöön. Palaan puhelimen käyttökokemuksiin tulevissa kirjoituksissa, kunhan talvi ja jahtihommat pääsevät kunnolla puhelinta höykyttämään.


Katso myös Cat B15Q:n testi:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2014/06/cat-b15q-vesitiivis-ja-iskunkestava.html


23 kommenttia:

 1. oletko kokeillut uudempaa versiota xcoverista? eli Xcover 2. itse ostin myös sen noin 3 viikkoa sitten, itse olen tykännyt myös, mutta akun kestävyys on huono, mutta parempi kuin vanhassa Xcoverissa. Ostin lisä akun ettei lopu kesken jahtipäivän! :)

  VastaaPoista
 2. Xcover2 olen muutaman kerran kädessä pidellyt ja ihan fiksulta sekin vaikuttaa. Tosin ystäväni on tuskaillut kakkosen softapäivitysten kanssa ja jotain muutakin häikkää on ollut. En tiedä kuinka yleisiä nämä ongelmat kakkosessa on, mutta itse päädyin osin näiden kokemusten kautta Cattiin.

  VastaaPoista
 3. Taitaa olla ainoa vika, jotta on melko kallis puhelin.

  VastaaPoista
 4. Joo, ei ihan ilmainen, mutta hinta on kyllä tullut alaspäin yli satasen aiemmasta.

  VastaaPoista
 5. itselläni play kauppa kerran jumitti, ja pahasti! mutta sekin lopulta toipui, ku oli niin monta päivitystä. muuta vikaa omassa puhelimessa ei ole ollut :)

  VastaaPoista
 6. Jep, on nämä ihmeellisiä vekottimia. Varsinkin riiskameroiden GSM-modeemit:

  http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2012/11/lahettavat-gsm-riistakamerat.html

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoinen puhelin. On hyvä, että käyttisversio on niinkin uusi - Android 4.1 . Vanhempaan XCoveriin ei sitä saa ilman roottaamista.

  VastaaPoista
 8. Kiitos, hyvä huomio. Monet uudet sovellukset eivät toimi kaikissa vanhemmissa Androidin versioissa, joten tämä on myös tärkeä pointti.

  VastaaPoista
 9. kyllä! samaa mieltä olen, itsellänikin lähettävä kamera ja takkuili ainakin alussa niin, että joutui käyttämään 2 kertaa huollossa. nyt ihan hyvin ruvennut toimimaan :)

  VastaaPoista
 10. Viime syksynä ja talvella käyttämäni eivät toimineet koko aikana täysin oikein, mutta tulevana syksynä on tarkoitus jatkaa testiä uusilla kameroilla... ;)

  VastaaPoista
 11. Onko puhelin vielä pelannut? Mites näyttö pelaa pakkasessa? LCD:llä kun on taipumusta hyytyä kylmässä, Samsungin AMOLEDit ei tiedä kylmästä mitään.

  VastaaPoista
 12. Toimii oikein hyvin päivittäisessä käytössä, kunhan silloin tällöin muistaa katkaista virrat ja käynnistää uudestaan. Pakkaskokemuksia on nyt peurakyttyyltä, jossa puhelin on avokopin kaiteella kahdesta neljään tuntia pakkasessa. Välillä ilmoittaa akun lämpötilan liian kylmäksi, toimii silti. Näytön hyytymistä en ole havainnut.


  Täytyy sanoa rehellisesti, että pidän tästä puhelimesta todella paljon. Erityisesti pitkä akun kesto ja vesi/iskunkestävyys ovat parhaat puolet. Edelleenkin USB-pistokkeen sijoittelu hieman vaikeuttaa käytettävyyttä, mutta se ei ole iso miinus.

  VastaaPoista
 13. sain näytön rikki huomenna selvii miten käy korvaako takuu putos pöyrältä maahan.

  VastaaPoista
 14. Huonoa säkää sinulla. Omaani olen jopa näytösluontoisesti kyselijöille pudotellut, eikä edes naarmuja ole lasissa.


  Mitenkä kävi, menikö takuuseen?

  VastaaPoista
 15. kyl se takuu huoltoon meni mut kuulemma siellä tutkii kuin on käsitelty ja päättää sitten et tulee laskun kans takasin tai sit korjaavat takuuseen. jännitykses on kiva elää saa nähä kauan menee kun selviää

  VastaaPoista
 16. onko muuten näihin kehitelty kartta ohjelmaa mistä näkee tontti rajat/ tilan rajat

  VastaaPoista
 17. Ymmärtääkseni ainakin tämä palvelu: http://www.karttaselain.fi/

  VastaaPoista
 18. ei mennyt takuuseen nyt orottaa suunnilleen 110e laskua ja puhelinta takas huollosta

  VastaaPoista
 19. Eikö muka ole kameralle salamaa saati taskulamppu toimintoa? En ainakaa puhelimen takaa huomaa.

  VastaaPoista
 20. catin uskollinen käyttäjä :D17. tammikuuta 2015 klo 17.02

  Löytyykö cat b15 näytön lasia mistään :)

  VastaaPoista
 21. Esimerkiksi täältä: http://www.smarthuolto.fi/fi/CAT/B15.html

  VastaaPoista