maanantai 2. syyskuuta 2013

Piparjuuririistapihvi


Yksinkertainen mutta todella herkullinen lisäke grillatulle riistapihveille on piparjuurivoi. Maustevoi antaa vähärasvaiselle riistapihville (peura, hirvi, poro) mehevyyttä ja selvästi lisää luonnetta makuun. Piparjuurivoin lisäksi annos ei välttämättä kaipaa edes kastiketta.


Piparjuurivoi


voita
piparjuuriraastetta
persiljaa
suolaa
pippuria

Sekoita keskenään kolme osaa huoneen lämpöistä voita ja yksi osa piparjuuriraastetta. Mausta tahna persiljasilpulla, suolalla ja pippurilla. Rullaa seos voipaperin väliin pötköksi. Säilytä piparjuurivoita jääkaapissa.


Tällä kertaa pihvin lisukkeina oli myös paistettuja perunoita, hunajapaahdettuja juureksia, marinoituja punasipuleita sekä perunakukkakaalitryffelipyree. Kaikki maukkaita, nopeita ja yksinkertaisia valmistaa.


Marinoidut punasipulit


punasipulia
valkoviinietikkaa
sokeria
vettä

Siivuta kuorittu punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Valmista marinadi yhdestä osasta valkoviinietikkaa, kahdesta osasta sokeria ja kolmesta osasta vettä. Anna sipuleiden marinoitua vähintään puolituntia huoneen lämmössä. Valuta ja tarjoile.

Tämä helppo 1-2-3 marinadi on tosi monikäyttöinen, jos lisäät siihen hieman yrttejä ja perusmausteita, voit tehdä vaikka yrttimarinoitua lohta, joka valmistuu vuorokaudessa jääkaapissa ja maistuu taivaalliselta siivutettuna ruisleivän päällä.


Perunakukkakaalitryffelipyree


jauhoisia perunoita
kukkakaalia
voita
kermaa
tryffeliöljyä
suolaa

Älä anna nimen hämätä. Tämän valmistaminen on aivan yhtä helppoa, kuin perunamuusin tekeminen. Voit tehdä pyreen myös pelkistä perunoista tai kukkakaalista. Kukkakaalipyree onkin yksi lempilisukkeistani ja sen mieluimmin maustan tryffelin sijaan vaniljalla tai nautin ihan sellaisenaan voin, kerman ja suolan kanssa.

Perunakukkakaalitryffelipyreeseen keitetään sopiva määrä kuorittuja jauhoisia perunoita suolalla maustetussa vedessä. Joukkoon lisätään kypsennyksen loppupuolella kukkakaalin paloja. Kun perunat ja kukkakaalit ovat pehmeitä, kaadetaan neste pois. Lisätään loraus tryffeliöljyä, pala voita ja hieman kermaa. Survotaan perunat ja kukkakaalit muusiksi (älä käytä vatkainta tai sauvasekoitinta, ettei muusi muutu liisterimäiseksi), lisätään kermaa niin paljon, että haluttu notkeus saavutetaan. Tarkistetaan vielä suolan riittävyys maistamalla. Jos pyreestä haluaa silkkisen pehmeää ja pursotinpussiin sopivaa, kannattaa se vielä paseerata eli siilata siivilän läpi.


Riistaviini


Aterian kanssa juomana toimi erittäin mainiosti usein suosittelemani Milestii Mici Codru 1987.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti