torstai 31. tammikuuta 2013

Perinteisten peuravalkeiden paikkaTänään viimeisenä päivänä olin vielä peurakyttyyllä. Keli oli mukavan lämmin, selvästi plussalla. Useamman tunnin pystyi olemaan paljain käsin ilman hanskoja. Huomattavasti miellyttävämpi tilanne kuin viimevuonna, jolloin kauden lopetusiltana oli -24 astetta pakkasta. Satelikin vähän ja se peittää alleen niin hajut kuin pienet äänetkin. Ei tullut saalista, kuten ei muutamalla edeltävälläkään kerralla. Kaiken lisäksi koko talven auraamatta ollut metsäautotie muuttui illan aikana loskavelliksi. Jos mukana ei olisi ollut lumiketjuja, niin ilta olisi päättynyt todella pitkään kävelyreissuun.

En kuitenkaan ole yhtään pahoillani. Kausi oli erinomainen, yksitoista kaatoa on itselleni enemmän kuin riittävästi. Kaatojen lisäksi kausi toi monia hienoja kokemuksia ja elämyksiä. Erityisesti mieleen on jäänyt mielenkiintoinen ilta tuplavasojen kanssa, sekä hyvin järjestetty jahti mäyräkoirilla. Tarkkaan en ole laskenut kyttyyllä vietettyä aikaa, mutta 150 tuntia lienee melko lähellä totuutta. Onhan siinä ajassa ehtinyt kokea riittävästi verta, hikeä ja (onnen)kyyneleitä.

Nyt on siis perinteisten peuravalkeiden paikka :)10 kommenttia:

 1. Hieno on tosiaan kautesi ollut, yksitoista kaatoa on melkoinen saalis. Onnittelut!

  Mitä muuten tuo laseissa oleva tuote on?

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Laseissa on Milestii Micin Moldova-kuohuviiniä, joka tulee samalta viinitarhalta kuin blogissa kehumani laadukkaat vuosikertaviinit: Milestii Mici Traminer 1988 ja Milestii Mici Codru 1987. Tuo kuohuviini on puolimakea ja perinteisellä "Methode Traditionnelle" tapaan valmistettu, kuten aidot samppanjat.


  Olihan tuo oikein hyvää ja peuravalkeiden perinteitä kunnioittaen tuosta jatketaan ***-Jallulla ;) Rai rai...

  VastaaPoista
 3. Hehe...


  Kai sitä vois vaikka tässä viikonloppuna pitää itekin pitää pientä peijaista ja fiilistellä mennyttä peurakautta, sekä kuluvaa metsästysvuotta... Se kun on monella eri tavalla ollut ikimuistoinen :)  Kiitos tiedosta! Tuota Codrua onkin tuossa jo tullut nautittua se laatikollinen, osoittautui hyvinkin kokeiltavan arvoiseksi.

  VastaaPoista
 4. Codru tosiaan on mielenkiintoinen ja hieman erilainen punaviini, jokusen laatikollisen sitä olen jo kerinnyt hyödyntämään. Ihan vain tarkistaakseni tuotteen tasalaatuisuuden ;)

  Nyt on jotenkin tyhjä olo, eikä se pelkästään johdu eilen iltaisista peuravalkeista. Aamulla tuli heti tsekattua riistakameroiden kuvat, kunnes tajusin, ettei illalla olekaan kyttyytä luvassa :( No, kausi ei tähän kuitenkaan vielä pääty. Huomenna on jänisjahtia ja tarkoitukseni on nyt myös keskittyä enemmän itselleni vieraampaan pienpetokyttäykseen.

  VastaaPoista
 5. Aivan, eli riistanhoidon toisenlaiseen muotoon. Oikein.

  Vielä on tosiaan kautta jäljellä, metsästysvuosihan katkeaa vasta
  heinä-elokuussa :) Sunnuntaina tulee kaveri vieraaksi mestoille, meillä on tarkoitus houkutella kimpassa kettua. Ja ehkä vähän muutakin jahtitouhua siinä päivän mittaan. Niin, ja ens viikolla sitten odotettu sigajahi virossa... :P

  VastaaPoista
 6. Ketunpillitys olisi kyllä hieno taito osata. Muutaman kerran olen nähnyt ja kuullut oikean asiantuntijan työskentelyä. Kettu on vaikea höynäytettävä, eli vaativa metsästysmuoto kyseessä.

  Sikujahdista olen kyllä ihan avoimesti kateellinen. Se jos joku on lempipuuhaani. Juuri nyt vain ei ole mitään mahdollisuutta itse lähteä Viroon.Tarkkoja riistalaukauksia reissuun!

  VastaaPoista
 7. Kiitokset :)


  Katsotaan nyt vaan tuleeko noista jahdeista mitään, vaimo kuulemma antoi juuri positiivisen influenssanäytteen ja on aika pahassa kunnossa kotona... :( Toivottavasti vastustuskykyni riittää, muuten ottaa pattiin ja pahasti.

  VastaaPoista
 8. Toivotaan parasta! Muista ***-lääkitys, jos se ei auta flunssaan, niin matkajännitykseen kumminkin ;)

  VastaaPoista
 9. Kuvassa on hienoa kontrastia sisällöllisesti! Upea!

  VastaaPoista
 10. Kiitos! Kontrasteja juuri hainkin. Mukavaa, että tykkäsit :)

  VastaaPoista