sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Valkohäntäpeurajahti mäyräkoirillaIso kiitos Pasille jälleen kerran kutsusta seuransa vierasjahtiin. Noin 50 miehen ja kymmenen mäyräkoiran jahti oli taas hyvin organisoitu ja tyylikkäästi järjestetty. Mäyräkoirajahti on mielestäni yksi parhaista jahtimuodoista. Mäyriksen kuuluva mutta yleensä melko verkkainen ajo luo nopeasti jännittävän odotuksen. Jahtialueet ja vedot ovat pieniä, joten kaikki ovat tapahtumien keskipisteessä.

Itsellänikin oli tilanteita heti ensimmäisestä passista alkaen, josta säntäsi neljä peuraa ohi. Tilanne oli kuitenkin siinä kohtaa liian nopea, ja peurat jatkoivat juoksuaan. Päivän mittaan muissakin passeissa oli omat jännittävät hetkensä, mutta omalla kohdalla ei tulosta kuitenkaan tullut. Koko porukan saalis oli kuitenkin kuusi peuraa, mukana yksi oikein komea pukki.4 kommenttia:

 1. Nätti pukki. Kuulostaa asiallisilta jahdeilta! Meillä saatiin eilen hirvijahti purkkiin, komeilla 11- ja 14-piikkisillä sonneilla. Itseltä jäi hirvi tältä syksyltä ampumatta. Mutta hirvijahdin päätyttyä voidaankin nyt sitten seuraavaksi keskittyä paremmin pienten sorkkaeläinten ajo- ja kytisjahteihin. Meillä nuo ajojahdit vaan pyörivät huomattavasti pienemmällä kokoonpanolla, kuin tässä blogin tapauksessa. Yleensä miehiä on kymmenen osallistujan molemmin puolin, mäykkyjä 1-2. Jahteja odotellessa... :)

  VastaaPoista
 2. 14-piikkinen sonni on ainakin täällä päin Suomea melkoinen harvinaisuus, jos tosin on harvinainen 11-piikkinenkin. Onnittelut koko porukalle!


  Porukkaa ja koiria oli tässä mäyrisjahdissa poikkeukseellisen paljon, kun oli kyse jahdista, johon oli kaveritkin kutsuttu mukaan. Mutta vaikka porukkaa oli paljon, niin tapahtumia oli myös melkoisesti. Uskon kaikkien olleen erittäin tyytyväisiä päivään.

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia! No harvinaisiahan tuollaiset sonnit meilläkin on. Silloin tällöin voi joku osua maille, nyt sattui parikin. Ja vieläpä sitten samaan haukkuun. Nuori norjan harmaa piti kolme varttia näitä paikallaan, ehdittiin siirtää passitus uudelleen. Ja kun koiramies lähti haukulle, kunnostautuikin hän sitten ehkä elämänsä dupleella.


  Itse pidän enemmän näistä peura-/kaurisajoista, kuin perinteisestä hirvijahdista. Joskin hirvijahtikin parhaillaan on kyllä hienoa jahtia. Kuten esimerkiksi eilen, kun jahti päättyi tällä tavoin.

  VastaaPoista
 4. Toki hirvijahtikin hienoa on, jahti on aina jahtia, mutta itsekin kyllä mieluiten olen peura ja kaurisjahdeissa tai sitten villisika ja saksanhirvi. Molempi parempi ;)

  VastaaPoista