tiistai 27. marraskuuta 2012

Valkohäntäpeuran naarasvasa eräksiEilen vahvistui taas entisestään uskoni kelimuutoksen peuroja aktivoivaan vaikutukseen. Nyt ilma viileni nopeasti useita asteita, kun viimeksi sama tapahtui toiseen suuntaan. Tämä viidestoista iltakyttyy ajoittui täydenkuun aikaan, joka normaalisti siirtää peurojen aktiivisuutta myöhempään yöhön. Onneksi kylmenevä keli toi mukanaan usvan ja sitä kautta myös hämärä saapui aiemmin.

Yksinäinen naarasvasa saapuikin ruokinnalle hyvissä ajoin ja terveiset lähtivät klo 15:46. Vartin verran haeskelin taimikkoon sännännyttä peuraa ja juuri ennen pimeän tuloa päätin pyytää kaverin naapuripassista hakua helpottamaan. Näin mustan maan aikaan heikosti erottuvien verijälkien seuraaminen sujuu kaksin erittäin paljon nopeammin, kuten myös saaliin veto pois pimeästä metsästä. Kauden seitsemäs peukku löytyikin kohtuullisen nopeasti alle sadan metrin päästä puskan juurelta.

Nyt on onnistumisien putki päällä, niinpä tänään mennään porkkanapinoa tuijottelemaan hyvin mielin, lisäksi loppuviikosta on luvattu vihdoinkin lunta maahan.

4 kommenttia:

 1. Waidmannsheil!!


  Jälleen mureaa vasaa kaappiin ;) Allekirjoitan omien kokemusteni perusteella kyllä tuon mainitsemasi ilmiön peurojen käyttäytymisessä säänvaihteluissa.  Mutta paasataanpa tässä vähän omastakin onnistumisesta ;) Itselle nimittäin siunaantui lauantaina kytiksestä kauden eka valkohäntä. Aikaisemmin päivällä ajosta saatiin saaliiksi kaks aikuista naarasta, joten mainio päivä oli. Oma saaliini oli ylivoimaisesti pienin vasa, jonka olen koskaan ampunut. Ja varmaan sellaiseksi jääkin. Oli ehkä hyvää kauriin vasaakin pienempi. Hänen äitinsä sen puoleen oli melkoinen jätti. Erikoinen pari. Lihatilanne ei siis juurikaan kummentunut, mutta kannanhoidollisesti mielestäni oikea ratkaisu puristaa liipaisinta. Aika hämärissä tulivat, kaato tapahtui 16.54.

  VastaaPoista
 2. Waidmannsdank & Waidmannsheil !!!

  Kauden avauksesi tuli juuri sopivasti. Lunta pitäisi olla jo loppuviikosta ja tässä on pari kuukautta vielä kautta jäljellä. Tiedän useammankin metsästäjän jotka aloittavat peurakytikset vasta kun maa on valkoinen. Onhan se toki jonkin verran myös välinekysymys. Sinullakin taitaa olla kohtuullisen hyvät hämäräkiikarit?

  VastaaPoista
 3. Waidmannsdank! :)

  Joo, lunta ja pakkasia on luvattu aika hyvinkin viikonlopulle. Valitettavasti vaan pikkujoulut / tupaantuliaiset ovat ohjelmassa silloin, tämä on kuitenkin onnellinen ongelma... :) Ja kuten totesit, kausi on vasta puolessa välissään.

  Kunnon katselukiikarit on ostoslistalla, toistaiseksi mennään niiden osalta vanhoilla bundeswehrin 8x30 hensoldteilla. Tällä kertaa kytiksellä oli optiikkana SB:n zenith 3-12x50 fd4-ristikolla.

  VastaaPoista
 4. Iski flunssa päälle, joten itseltänikin menee loppuviikko toteja juodessa...


  Kyllä tuo kalustosi oikein hyvältä vaikuttaa. Samaa mieltä katselukiikareiden tärkeydestä. Jotkut käyvät kytiksellä kokonaan ilman kiikareita, ei tulisi itselleni mieleen kuin korkeintaan päivällä.

  VastaaPoista