sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Hirvieläinten paloittelun ABC, Jaakko Kolmonen

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.


Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.


Tämä on aivan ehdoton kirja kaikille metsästäjille. Se voitaisiin mieli hyvin ottaa vaikka osaksi metsästäjäntutkintoa. Kirja kertoo helposti ymmärrettävällä tavalla kaiken olennaisen hirvieläinten anatomiasta, lihojen paloittelusta, raakakypsennyksestä ja ruokaohjeista. Koko ketjun siis kinneristä lautaselle.

Nämä ovatkin ne vaiheet, joissa metsästäjät eniten tarvitsisivat apua ja neuvoja, sillä yli 90% meistä metsästäjistä leikkaa lihan väärin. Ammunnan jälkeiset toimenpiteet ja niiden tekemisen aikataulu ovat ratkaisevassa roolissa riistalihan laadun ja hyödynnettävyyden kannalta.

Tämä kirja ei sovi ainoastaan hirven, valkohäntäpeuran ja metsäkauriin jalostukseen, vaan samoja oppeja voi täysin soveltaa jänikseen, villisikaan, poroon, lampaaseen, possuun, nautaan… koska nisäkkäiden zootomia, eli rakenne on hyvin pitkälti yhtenevä.

Suosittelen siis tätä mainiota kirjaa lämpimästi kaikille metsästä lihansa hakeville!

Otsikko: Hirvieläinten paloittelun ABC
Toimittanut: Jaakko Kolmonen
Kustantaja: Patakolmonen Ky
Pituus: 128 sivua
ISBN: 952-5090-11-6

Kirjan voit tilata kätevästi suoraan tekijältä, hintaan 29€:

www.kokkikolmonen.com


Jos kiinnostuit aiheesta, niin tässä blogissakin on riistankäsittelyohjeita, mm. Valkohäntäpeuran paloittelusta ja Valkohäntäpeuran nylkemisestä (joka ei sisälly Hirvieläinten paloittelun ABC:hen, mutta sisältyy tähän toiseen mainioon kirjaan).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti