perjantai 13. marraskuuta 2009

Valkohäntäpeuran nylkeminen


Aloitetaan viiltämällä etujalan ympäri viilto ja jatketaan nahan avaamista lavan sisäpintaa pitkin vatsa puolen avattuun kohtaan asti. Jalat katkaistaan nivelestä. Takajalkojen kanssa toimitaan samoin ja jatketaan nylkemistä puoleen väliin paisteja/vatsalinjaa.Takajalkojen nahka kiinnitetään ketjuilla lattiaan. Tämän jälkeen ruho nostetaan kinnerpuun ja vinssin avulla ylemmäs. Tarvittaessa autetaan puukolla ja jatketaan nostoa vähän kerrallaan. Irronnut nahka katkaistaan korvien takaa. Niska katkaistaan ylimmän niskanikaman kohdalta puukolla tai sahalla.Lopuksi poistetaan ruhosta ylimääräinen rasva, sekä siistitään verenhyytymäkohdat. Turkki suolataan, pää nyljetään ja keitetään trofeen valmistusta varten.
'

Samoilla perusperiaatteilla voidaan nylkeä kaikki sorkkaeläimet (peura, poro, hirvi, kauris, villisika).9 kommenttia:

 1. Miten ilkeetä miettisitte nyh vähän mä vihaan metsästäjiä ja vihaan itse asiassa kaikkia jotka tappavat noin suloisia pieniä viattomia eläimiä olisitten kyse peurasta tai ihan mistä vaan muustakin eläinparasta!!!!

  VastaaPoista
 2. Parahin Anonyymi,

  et tainnut tarkoittaa purkautumistasi kysymykseksi, mutta vastaan kuitenkin. Liha on luonnollinen osa ihmisen ruokavaliota. Olemme osa luontoa (ravintoketjua), jossa kaiken elävän tärkeänä tehtävänä on lopulta joutua elämää ylläpitäväksi ravinnoksi. Ilman tätä loistavaa kiertokulkua ei olisi elämää ollenkaan.

  Liha on tarpeellista, herkullista ja terveellistä ravintoa. Lihan syöminen on aina kuulunut kulttuuriimme. Mieluiten syön sellaisten eläinten lihaa, jotka ovat saaneet elää hyvän luonnollisen elämän ja kuolleet arvoisellaan tavalla.

  Onneksi meillä, Sinulla ja minulla, on valinnanvapaus teoissamme ja mielipiteissämme.

  VastaaPoista
 3. Moi,

  Loistavasti ja tyhjentävästi perusteltu Jaska Jokunen !

  Haluaisin vielä lisätä sellaisen ajatuksen, että onko nyky yhteiskunnassamme tosiaankin asiat niin hyvin, että osalla / tietyillä kansanryhmillä on aikaa ja vaivaa miettiä näin luonnollisia asioita ja edes yrittää vaikuttaa luonnon lakeihin jotenkin omilla olevinaan filosofisilla ajatuksillaan ja kyseenalaisella aktivismillaan.

  Kertakaikkiaan silloin ihminen on täydellisesti hukassa, erehtynyt ja vieraantunut luonnosta ja luonnon laeista.

  Luulenpa, että mikäli maapallo kohtaa vaikka jonkin merkittävän luonnon katastrofin, ei yksikään yksilö vaivaidu moista kommenttia enää heittämään vaan tarvehierarkia pakottaa ajattelemaan vaikka selviytymistä ja kenties lihansyömistä....;)

  PS: hieno vapaana elänyt riistaeläin kuvassa, onnittelut amujalle, tuosta tulee hieno trofee ja maukasta luomu liharuokaa

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi, jotkut ihmiset ovat tosiaan vieraantuneet luonnosta jo melko pitkälle. Ironista kyllä, he usein pitävät itseään ns. luontoihmisinä. No, antaa kaikkien kukkien kukkia vaan. Heilläkin on paikkansa tässä ravintoketjussa… ;)

  VastaaPoista
 5. Hyvä artikkeli ja oli mukava huomata että opetat tyttärellesikin jo pienestä pitäen nylkemistaitoja. Se on hyvä että tytöstä ei kasva mikään kettutyttö tai puunhalaaja.

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Reipas tyttö tosiaan ja kova metsästämään peuroja, lisäksi harrastaa ammuntaa varsin hyvin tuloksin. Tosin tämä hieno nuori nainen ei ole oma tyttäreni, enkä taida tuon artikkelin kuvissa edes esiintyä. Itse kun olin kameran takana :)

  VastaaPoista
 7. vitun viher piipertäjät vittu mistä ennen oltaisiin saatu elinkeino jos ei metsästämällä !!!! vittu anna toisten metsästää elinkeinonsa jo voida hyvin syö sää niit vitun rehuja ja oo hiljaa ........!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 8. mistä noin hienoja peuroja löytyy :) ja miten jos haluaa tein porukkaan tulla niikuin vieraaksi nii miten se onnistuu jos haluaa esim kaurista tulla jahtaamaan jousen kanssa :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos kysymästä, en tuohon oikein osaa vastata. Ensinnäkin täällä meillä päin ei juurikaan ole kauriita, kun tuo valkohäntäpeurakanta on niin vahva. Ja toiseksi en tuota jousella metsästystä ole juuri harrastanut, enkä siinä isommin osaa auttaa.

  Kannattaisi varmaankin kysellä vaikka tuosta suunnasta:

  http://jousella.net/details.php?image_id=200

  VastaaPoista