perjantai 3. joulukuuta 2010

VorschmackTällä kertaa legendaarisen Suomen Marsalkka Mannerheimin lempiruoka riistaversiona. Mikäpä sopisi paremmin vaikka itsenäisyyspäivän juhlapöytään, joskin vorscmack lienee alun perin Itä-Euroopan juutalaisten perinneruoka. Kerrotaan Marsalkan itsensä tuoneen tämän herkun reseptin suomalaiskeittiöön Puolanreissunsa tuliaisena.

riistajauhelihaa
(lampaanjauhelihaa)
anjovista liemineen
(sillifilee)
punasipulia
valkosipulia
vettä
tomaattipyrettä
mustapippuria

Kypsennä pannulla jauheliha (½ kg riistaa & ½ kg lammasta, liha voi toki olla myös kokonaan lammasta tai riistaa) ja kolme sipulia viipaleina. Anna paistoksen jäähtyä hiukan ja lisää joukkoon neljä valkosipulinkynttä, pieni purkki anjovista liemineen ja vähäsuolainen sillifilee (sillin voi myös jättää pois, jos haluaa painottaa enemmän lihan makua).

Hienonna seos monitoimikoneella tai mieluummin lihamyllyllä mahdollisimman hienojakoiseksi. Mausta mustapippurilla ja tarkista maku, lisää muutama desi vettä ja levitä seos vuokaan. Hauduta vorschmackia 150 asteisessa uunissa vähintään pari tuntia tai jos suinkin mahdollista viisikin tuntia. Tarkkaile nesteen määrää ja sekoita tarvittaessa.

Vorschmackin lisukkeena toimivat uuniperunat tai perunamuusi, maustekurkut, säilykepunajuuri, punasipulisilppu, smetana, mäti, olut ja snapsit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti