maanantai 5. huhtikuuta 2010

Peura-ananas-salaattiValkohäntäpeuran fileetä (hirvi, kauris, poro)
Rapeaa salaattia
Kurkkua
Retiisiä
Ananasta (tuoretta, ei säilöttyä)
Mintunlehtiä
Suolaa
Pippuria
Viherpippuria
Roseepippuria
Oliiviöljyä

Revitään salaatti pohjalle ja lisätään kuorittu ja kuutioitu kurkku. Leikataan retiisit kahdeksaan osaan ja kuoritaan ja pilkotaan ananas (poista myös kara sisältä).  Poista huoneenlämpöisestä lihasta kaikki kalvot, voitele öljyllä ja mausta kauttaaltaan suolalla ja pippurilla.

Liha paistettaan kuumassa parilapannussa ruskeaksi, mutta jätetään sisältä roseeksi. Lisää viipaleiksi leikattu liha salaattipedille ja mausta murskatuilla viher- ja roseepippureilla, mintun lehdillä, hyppysellinen suolaa ja loraus oliiviöljyllä. Salaatti on sopiva myös alakarppaajan ruokavalioon.

Tällä kertaa viinin valitseminen onkin sitten ongelma. Tuoreen ananaksen ja retiisin voimakkaat maut ovat haaste viinille. Kannattaa kuitenkin kokeilla punaista portviiniä tai makeaa pirteähappoista kuohuviiniä. Ananaksen makuun sopii myös omatekoinen kirsikkalikööri, jos se muuten maistuu…


2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen iltapalasalaatti lihaa arvostaville, heh. Pitääpi kokeilla. Näin virtuaalisesti kun makuja suussaan pyörittelee niin joumaksi saattaisi mennä myös belgialainen luostari olut.

    VastaaPoista
  2. Hyvä ideä tuo luostariolut, täytynee kokeilla dubbelilla seuraavalla kerralla. Tässä tuo ananas on tosiaan se voimakkain maku, joten säätelemällä sen määrää pääsee parhaaseen tulokseen.

    VastaaPoista