perjantai 30. heinäkuuta 2021

Vuokrattava peräkärrysauna metsästysmökiksi
Idea on kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan mainio. Peräkärrynä vedettävä sauna, johon mahtuu 4 kylpijää ja kaksi aikuista yöpymään. Peräkärrysauna kulkee metsäautoteitä pitkin haluttuun paikkaan tukikohdaksi. Konsepti sopii erityisesti karhu- ja lintujahteihin, mutta myös toki marjastajille ja muillekin luonnossa liikkujille.

Sain tarjouksen testata saunaa omissa jahtihommissani ja ehdottomasti niin teenkin, mutta kirjoitan nyt ensin alkuun speksit selviksi yhteistyössä Vuokraasauna.fi -palvelun kanssa. Palaan kokemuksiin, kun niitä ehdin hankkia.
Peräkärrysaunan on suunnitellut ja rakentanut kokenut suomalainen saunanrakentaja Saunamies Esa Lieksasta. Vuokraasauna.fi palvelun saunamajuri on innokas aktiivimetsästäjä, niinpä myös varustelupuoli on suunniteltu erityisesti metsästysmatkoja varten. Peräkärrysauna on täynnä kaikkea kivaa ja mukavaa, joita ei ihan jokaisesta saunasta löydy. 
Tämä näppärä sauna on napattavissa peräkoukkuun Joensuusta tai toimitus/hakupalveluna haluttuun osoitteeseen muualle Suomessa. Voit siis retkeillä Joensuun ympäristössä Pohjois-Karjalan kauniissa maisemissa, mutta yhtä hyvin lähteä vaikka latvalinnustusmatkalle Lappiin, Ruotsiin tai Norjaan.
Peräkärrysaunaan on saatu mahdutettua kokoonsa nähden paljon kivaa. Saunan tärkeimmän ominaisuuden eli mahtavien löylyjen lisäksi sieltä löytyvät aurinkopaneelit, 250 Ah akku, 12 voltin sähköjärjestelmä, LED-valot, säilytyslaatikko, jääkaappi, USB-lataus kännykälle ja muille laitteille sekä diesel-käyttöinen webasto majoituskäyttöön ja peseytymismahdollisuus.Tässä pikku saunamökissä voit myös yöpyä mukavasti. Saunan monitoimilauteista saa muunnettua kätevästi punkat, joissa mahtuu nukkumaan kaksi aikuista. Peräkärrysauna toimii hyvin myös yhdessä vaellusteltan kanssa. Saunomis- ja varusteiden kuivatusmahdollisuus nostavat telttailunkin mukavuuden uudelle tasolle. Diesel-lämmittimen avulla voit pitää mökin lämpimänä ja kuivana myös saunomisen ulkopuolella.
Jahtipäivän päätteeksi täytyy päästä lataamaan akkuja radiopuhelimeen, kännykkään, GPS-paikantimiin/pantoihin, lamppuihin jne. Saunasta löytyy valmiit paikat USB-johdoille. Käyttövoimaa antavat 2 x 110 watin aurinkopaneelit varaten isoa 250 Ah akkua.
Saunan ehkäpä mukavin varuste on matkajääkaappi/pakastin, jonka lämpötila on vapaasti säädettävissä -20 ja +20 asteen välille. Tilavuudeltaan 25 litran kaappiin mahtuu hyvin jahtieväät ja saunajuomat.
Vuokravarustukseen sisältyy yksi kantotelineellinen polttopuita, jolla saunan voi lämmittää kerran ja kylpeä siinä pitkän kaavan mukaan. Mukaan saa toki lisämaksusta enemmänkin polttopuita.
Peräkärrysaunan tieliikenteessä suurin sallittu kokonaismassa on 1300 kg. Normaalikokoisella henkilöautolla saunan hinaukseen riittää B-kortti (esim. Kia Ceed, suurin sallittu kokonaismassa 1820kg, ja perävaunumassa jarruin 1400 kg). Tarkista autosi rekisteriotteesta auton suurin sallittu kokonaismassa ja perävaunumassa jarruin. Jos sinulla on käytössäsi isompi henkilö- tai pakettiauto (esim. VW Transporter, suurin sallittu kokonaismassa 3000 kg), niin tarvitset BE-luokan ajokortin (ns. pikku-E).


Lisätiedot ja varaukset osoitteesta www.vuokraasauna.fi. Tämän blogin lukijoille koodilla ”TERVEHDYS” -30% alennus vuokrahinnasta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti