keskiviikko 29. tammikuuta 2020

Ampumatuki Viper-Flex Styx JourneyAmpumatuki on varmaankin ihan yhtä vanha keksintö kuin ampuma-aseet yleensä. Itsellänikin niitä on ollut käytössä moneen lähtöön. On yksi-, kaksi- ja kolmejalkaista… vyöhön kiinnittyvää, puuhun tukeutuvaa ja pöydällä pidettävää. Yhteistä näille kaikille on vakaampi ampuminen eli tarkemmat laukaukset, mutta usein myös hieman kömpelö käytettävyys ja niinpä ne jäävät helposti ottamatta reissuun mukaan.

Ja jos nyt ihan rehellinen olen, niin en ollut mitenkään erityisen täpinöissäni kun www.BlackFire.fi verkkokauppa eli Leo Grönlund Outdoors tarjosi Viper-Flex® Styx Journey ampumatukea testattavaksi. Sen verran kuitenkin aloin tekemään taustaselvitystä, että katsoin tuotteesta YouTube-videon ja kiinnostukseni asiaan heräsi.
Tanskalainen valmistaja oli ilmeisemmin pystynyt ratkaisemaan useammankin ongelman, jotka ovat liittyneet näiden ampumatukien käytettävyyteen. Käydäänpä läpi muutama heti alkuunsa:

  • Tuki on riittävän korkea ja sopii hyvin ampujille, joiden pituus on 1,20–1,95 m.
  • Se voidaan tarvittaessa lyhentää 118 cm:iin tai purkaa kuljetusta varten 65 cm:iin. Se on siis kätevä kuljettaa ulkomaanjahteihin tavallisessa matkalaukussa.
  • Ampumatuki aukeaa käyttövalmiiksi nopeasti yhdellä kädellä ja toisella kädellä saa nostettua aseen helposti tuen päälle.
  • Levitettynä todella vakaa. Ampumatuntuma miltei kuin hiekkasäkin päältä.
  • Valmistettu mustasta eloksoidusta alumiinista yhdistettynä hiilikuituun. Painoa on vain n. 1 kg.
  • Helppo ja nopea säätää haluttuun korkeuteen. Toimii vakaasti seisaalta, istualta ja polvelta ammuttaessa.
  • Hiljainen käyttää, iskuäänet jalkojen välillä suojattu kumivaimennuksella.
  • Voidaan käyttää molemmin päin.
  • Toimii myös katselukiikarin tukena sekä nopeissa tilanteissa yksijalkaisena tai kaksijalkaisena ampumatukena.

Eikä siinä vielä kaikki…


Tähän ampumatukeen on mahdollista liittää lisävarusteena myytävä tukijalka (Viper-Flex Single Leg). Näin ampumatuki pysyy seisomassa itsenäisesti ilman kannattelua. Varsinaisessa testissä itselläni ei ollut tätä lisäjalkaa, mutta pääsin näkemään ja kokeilemaan ampumaradalla kaverini käyttämää tukea.


Kuva: Leo Grönlund Outdoors


Lisätukijalka on hyvä lisävaruste kytikselle ja rataharjoitteluun. Tällöin myös lapset voivat ampua tarkasti ja hallitusti, vaikkeivat vielä pystyisi muuten kannattelemaan asetta ampuma-asennossa. Ampumatuki toimii siten myös asetelineenä, josta se on erittäin nopea ottaa äksöniin.Loppupäätelmä


Viper-Flex® Styx Journey on aivan erinomainen ampumatuki. Se on ehdoton valinta erityisesti metsästysmatkailua harrastaville. Tuki toimii parhaiten ajometsästyksessä passissa, varsinkin pidemmille matkoille, mutta on hyvä apu myös hiivintämetsästyksessä ja pellonlaitakytiksillä. Niinpä se toimii taatusti esimerkiksi pienpetojen houkuttelu- tai haaskakytistelyssä, sitä paremmin mitä pidempi matka ja pienempi kohde.Siinä on vain yksi vika


Ja se on se tuttu, eli hinta. Moitin sitä tavarantoimittajalle ääneen ja sain kuulla tavanomaiset selitykset. Tuote on huippulaadukkaasti suunniteltu ja valmistettu Tanskassa hyvistä materiaaleista, eloksoidusta alumiinista yhdistettynä hiilikuituun. Tuote todennäköisesti kestää isältä pojalle. Yksikin haavakko vähemmän (varsinkin kaupallisessa jahdissa) on maksanut tuotteen hinnan helposti takaisin.

Sanoin ymmärtäväni tämän ja pyysin kuitenkin vastaantuloa asiassa. Ja sain kuin sainkin tehtyä kaupallista yhteistyötä, eli blogin lukijoille määräaikaisen -15% alennukseen kaikista www.blackfire.fi -tuotteista ja Yli 200 € tilaukset toimituskuluitta.Alennuskoodi: THR2020

Tuote löytyy täältä: https://www.blackfire.fi/p/viper-flex-r-styx-journey1 kommentti: