maanantai 24. huhtikuuta 2017

Sako julkaisi tulevan keräilyharvinaisuudenSako valmistaa rajoitetun erikoiserän numeroituja valko-camoisia Sako TRG 22 ”Finland 100” -tarkkuuskivääreitä 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Tässä mallissa onkin varmat ainekset tulevaisuuden keräilyharvinaisuudeksi.

Sakon juuret ovat syvällä suomalaisessa isänmaallisuudessa. Tehdas perustettiin Suojeluskuntain Ase- ja Konepaja Oy:n nimellä 1921 Riihimäelle, Helsingissä aiemmin toimineen Suojeluskuntain Yliesikunnan Asepajan pohjalle. Sako on koko historiansa ajan kulkenut rinnan Itsenäisen Suomen tarinaa. Nyt Sako kertoo haluavansa kunnioittaa perinteitään ja ennen kaikkea 100-vuotista isänmaataan valmistamalla 100 numeroitua kappaletta Sako TRG 22 ”Finland 100” -tarkkuuskivääriä.
TRG 22 ”Finland 100” -juhlamalli valmistetaan kaliiperissa .308 win. Aseen tukin ja kehyspiipun valkoinen lumicamo-kuosi kuvastaa tehtaan mukaan Suomen ankaraa talvea ja on samalla kunnianosoitus talvisodan veteraaneille. Sankareille, jotka säilyttivät Suomen itsenäisyyden vaativissa olosuhteissa – ja luottivat jo tuolloin Sakon tuotantoon.
Sako TRG 22 ”Finland 100” -tarkkuuskiväärin kehykseen on laseroitu teksti ”Finland 100” sekä aseen sarjanumero. Ase on pakattu kantolaukkuun, jonka mukana tulevassa juhlaveitsessä on samat kaiverrukset kuin aseessa. Juhlamalliin kuuluu lisäksi kaksi lipasta, avotähtäimet, bipodi ja suujarru.

Koko sadan kappaleen erästä vain osa tulee yleiseen myyntiin. Loput aseista Sako varaa omaan käyttöönsä ja mm. hyväntekeväisyyshuutokauppoihin luovutettavaksi. Sako TRG 22 ”Finland 100” -Aseesta kiinnostuneiden kannattaakin hetimiten tiedustella juhlamallia Sako-jälleenmyyjiltä.

#teamsakonordic

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti