sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Pekonihillo (kuusenkerkkä & Jallu)Tähän aikaan vuodesta voi joskus epäsäännöllisin väliajoin tulla epätodellinen olo. Ilmiö esiintyy useimmin epänormaalina paineena päässä. Välillä voi, esim. kaupungilla ollessa, tulla tosi tuskainen ja voimaton olo… pahimmassa tapauksessa puhekin saattaa alkaa piipertämään pahasti.

Nyt jo tietyissä piireissä ilmiöksi nousseen ”lihattoman lokakuun” tiedetään altistavan, muutoin perusterveenkin ihmisen tälle vakavalle syndroma porcukselle. Oikeastaan kyse ei ole sairaudesta vaan akuutista pekonin puutostilasta.

Pidempään jatkuessaan tai oireiden pahentuessa ei kannata suin päin iskeä sikaan kiinni, vaan aloittaa totuttelu pieninä muunneltuina annoksina ja ikään kuin huijata elimistöä luulemaan lääkettä Sweet 'n' sour kasviksiksi. Hetken päästä huomaa kuinka monipuolinen herkku on kyseessä. Se sopii kaikkien grilliruokien lisukkeeksi, sellaisenaan leivän päälle, kebabiin tai vaikka hampurilaisen väliin.

Pekoni-kuusenkerkkä-jalluhillo


400 g pekonia
sipulia
valkosipulin kynsiä
½ dl omenaviinietikkaa
½ dl Jaloviinaa (konjakkia, calvadosia, viskiä…)
2 dl kahvia
1 dl Kuusenkerkkä- ja/tai vaahterasiirappia
timjamia
savustettua paprikaa, (suolaa) ja mustapippuria

Parasta toki on, jos pekoni on itsetehtyä, mutta suurimpaan hätään kaupan versiokin menettelee samoin savupaprikan kanssa. Jos kuusenkerkkäsiirappia ei ole saatavilla, niin vaahterasiirappi kelpaa mainiosti.Pahus sentään, Jallu meinasi päästä unohtumaan kuvista. Voit toki laittaa joukkoon muitakin jaloja juomia makusi mukaan.Pilkkoa pekoni ja laita pannulle paistumaan.Silppua pari sipulia ja valkosipulin kynsiä maun mukaan.Sipulit pannulle hautumaan ja imemään itseensä pekonin rasvaa.Muutama oksa timjamia mukaanNosta hieman lämpöä ja sihauta pannulle omenaviinietikka ja hetken päästä myös Jallu. Lisää sen jälkeen kahvi, mausteet sekä siirappi. Laske lämpöä ja anna kiehua pikkuhiljaa kasaan.Kun koostumus on hilloisen siirappimaista, niin tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita ja soseuta kevyesti sauvasekoittimella tai yleiskoneessa.Laita hillo purkkiin ja tekeytymään muutamaksi tunniksi jääkaappiin.Käytetään kaiken lisukkeena, joko huoneen lämpöisenä tai lämmitettynä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti