tiistai 4. lokakuuta 2016

My Lagopus on aktiivisen metsästäjän reppu


Harvoin reppurintamalta tulee eteen mitään erityisen mullistavaa tai kirjoittamisen arvoista. My Lagopus -repusta tekee kuitenkin erityisen mielenkiintoisen sen lantiovyöhön kiinnitettävä pidike, jossa asetta voi kantaa ampumavalmiina.My Lagopus on norjalaista suunnittelua. Erityisesti kehittelyssä on ajateltu lintumiehiä ja muita liikkuvaa metsästys harrastavia. Reppu painaa vain 1,5 kg, mutta on kuitenkin 35 litran kooltaan, aivan omiaan päiväreissun tarpeiksi.

Ensimmäiseksi repussa kiinnittää huomiota hyvin harkittujen yksityiskohtien runsauteen ja työn jäljen sekä materiaalien laadukkuuteen (kestävyyteen). Repun sisältä löytyy kaksi isoa lokeroa ja pienempi vetoketjullinen lompakkotasku, jonka sisällä on kiinnikehaka avaimia varten. Sisällä on myös Ethafoam -istuinalusta kätevästi omalla paikallaan. Ylhäällä vasemmassa kyljessä on läpivienti esimerkiksi juomaletkulle. Repun päällä tukeva kantokahva tai ripustuslenkki.Repun ulkopuolella on irrotettava 10 litran riistapussi. Materiaalina hyvin tuulettuva verkkokangas ja repun puoleinen sivu suojaavaa nailonkangasta. Näin reppu pysyy siistinä ja pussin voi asennolla irrottaa, vaikka puuhun roikkumaan.Repun pintamateriaali on jo itsessään erittäin hyvin vedenpitävää (polyesteri 400D, vesipilariarvo 2000 mm), mutta mukana tulee myös huomiovärinen sadesuoja. Vihertävän keltaisesta väristä on apua, jos halua esimerkiksi jättää repun hetkeksi maastoon, se löytyy helposti uudestaan.Reppu toimii myös aserinkkana, vaikkei sitä kaikilta osin vastaakaan. Ulosvedettävään pussin ja kiristelenkkien avulla voidaan siirtymätaipaleilla asetta kuljettaa tukevasti selässä tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi kivääriä selässä ja haulikkoa lantiovyön pidikkeessä.
Lantiovyöhön kiinnitettävä aseenpidike toimitetaan sekä vasen- että oikeakätisenä. Pidikkeen korkeutta on helppo säätää ja tarvittaessa (tai siis kun ei tarvita) irrottaa. Lantiovyöhön voi kiinnittää myös lenkin koirahihnaa varten.Asepidike on erittäin hyvin suunniteltu. Ase pysyy siinä paikallaan ollessa ihan itsestään ja näin vapauttaa kädet esimerkiksi kartan lukemiseen tai muuhun toimintaan. Liikkeellä ollessa riittää kevyt ote yhdellä kädellä, mutta ase lepää tukevasti telineessään. Aseen paino jakautuu hyvän istuvuuden ansiosta tasaisesti, tuntuen paljon mukavammalta, kuin perinteisellä asehihnalla.
Ase on pidikkeestä nopeasti käyttöön otettavissa ja reppu selässä löytyy myös ampuma-asento helposti esimerkiksi pomppulintuja etsittäessä.

Aivan aluksi repun runsaat säätömahdollisuudet tuntuivat jopa hieman konstikkailta, mutta hetken kiristelyn ja löysyttelyn jälkeen se istuu hyvin selässä. Rintaremmin korkeussäätö mahdollistaa mukavan tuen naisille ja miehille, sekä lyhyille, että pitkille.  Lantiovyöstä löytyvät vetoketjulliset patruuna- ja verkkotaskut. Rintaremmiin on integroitu myös koirapilli.
Vaikka My Lagopus -reppu onkin suunniteltu erityisesti pienriistan liikkuvaa jahtia silmällä pitäen, se on myös toimiva koiramiehelle hirvi- ja karhujahdeissa, sekä sellaiseen dynaamiseen passitukseen, jossa ei istuskella tuntikausia apaattisena reppujakkaralla.

My Lagopussin ohjehinta on 279 €

http://www.nordhunter.com/My-Lagopus-metsaestysreppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti