tiistai 20. syyskuuta 2016

Kausi avattuKyyhkysjahti


Työntäyteisen kesän jälkeen on vihdoinkin metsästyskausi saatu rivakasti käyntiin. Elokuun 15. päivä pääsin pellonlaitapassiin kyyhkyjahtiin. Hieno päivä ja kyyhkyjäkin kohtuullisen paljon liikenteessä, mikä voisi mennä pieleen?

Tällä kertaa saatiin jopa saalistakin. Kaikki tosin kaverin kylmän viileän ”laaki ja vainaa” tasoisen ammunnan tuloksena. Itse en voinut kuin ihmetellä kuinka vaikeasta lajista on oikeasti kyse. Vaikka kuinka yritin petrata, olin tilanteessa kuin tilanteessa auttamattoman myöhässä. No, täytyy toivoa, että kutsuja tulee myös jatkossa ja sillä aikaa yrittää harjoittelemalla saada myös haulikko haltuun…
Karhujahti
Kauas on pitkä matka. Tässä tapauksessa mittariin humahti menomatkalla 940 kilometriä. Niinpä oltiinkin siis viikko (22.-27.8.) Kittilässä. Karhujahti on aina se mitä kesällä odotetaan eniten.

Aamuöisiä herätyksiä reilusti ennen auringonnousua.


Tervasvalkeat erämaassaKiireettömät ruokailuhetket mökillä
Välillä pysätynyt tunti meditoivaa odottelua passissa ja sitten yhtäkkiä tiukkoja adrenaliinin täyteisiä hetkiä, kun tilanne saadaan vihdoin päälle.

Mikä voisi olla parempaa jahtia? Upea luonto, jännittävät hetket aamuhämäräisessä metsässä ja päivän kokemusten jakaminen illalla ruoan ja viinin kanssa.

No, olisihan se tietysti ”enemmän kuin sata jänistä”, jos vielä se karhukin saataisiin. Ehkäpä jo ensivuonna.

Siihen asti nähdään taas nalleunia...


Björnen sover, björnen sover i sitt lugna bo.
Han är inte farlig, bara man är varlig,
men man kan dock, men man kan dock
honom aldrig tro.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti