keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Harjoittelu offseasoninaVarsinaisen ammuntaharjoittelun ja riistanhoidon lisäksi näin aktiivisen metsästyskauden ulkopuolella tulee vapaa-ajalla helposti jämähdettyä grillin ja viinipönikän väliin. Eihän tuossa tietenkään mitään vikaa ole, ihan omaehtoinen ja tavoiteltu olotilahan se on.  Huomaan kuitenkin kuinka helposti lähes puolen vuoden tauko säännöllisessä metsästyksessä vähentää päivittäistä (hyöty)liikuntaa ja muuta aktiivisuutta. Niinpä se alkaa näkyä helposti myös painon nousuna sekä lievänä puuskutuksena portaissa.

Asian tilaan havahduttuani hankin käyttööni nykyään niin suositun aktiivisuusmittarin. Aktiivisuusranne ei sinällään tee minusta yhtään aktiivisempaa, kuten ei kotiin rakennettu pienimuotoinen kuntosalikaan. Motivaatio toimintaan täytyy tulla itseltä ja kun se puoli on kunnossa, niin ranneke on erinomainen ja monipuolinen laskuri. Olen käyttänyt omaa Fitbit Charge HR -ranneketta helmikuusta alkaen ja nyt siihen on jo niin tottunut, etten kaipaa tavallista rannekelloani enää takaisin.
Aktiivisuusrannekkeeni näyttää aikaa, mittaa askeleita ja monitoroi sydämen sykettä sekä energiankulutusta ja unen laatua. Rannekkeeni on automaattisesti yhteydessä sekä kännykkään, että läppäriin. Näin kaikki mitatut tiedot siirtyvät talteen ja paremmin hyödynnettävään muotoon. Näiden ominaisuuksien lisäksi olen ihastunut kahteen normielämää helpottavaan juttuun.

Ensinnäkin rannekkeeseeni voi laittaa hiljaisen herätyksen/hälytyksen. Jos haluan nousta aikaisin herättämättä muuta perhettä herätyskellon meteliin, niin kytken rannekkeen herättämään värisemällä. Tähän todellakin herää nopeasti ja täysin äänettömästi. Kätevä ominaisuus jos tekee vuorotöitä tai haluaa laittaa itselleen huomaamattoman muistutushälytyksen sekä tietysti aikaiseen kalaan ja jahtiin lähtöihin herättämään.
Toiseksi ranneke hälyttää äänettömästi värinällä puhelun tullessa, näyttäen samalla soittajan nimen ja numeron. Aivan ehdoton ominaisuus itselleni kokintöissä, kun puhelin on äänettömällä taskussa, enkä hygieniasyistä voi puhelinta koko ajan räpläillä. Näin eivät tärkeät puhelut jää huomaamatta. Sama juttu myös autoa ajaessa, puhelin on äänettömällä taskussa ja näen kuitenkin tulevan puhelun tiedot helposti rannekkeesta ennen vastaamista. Ja tietysti tästä on hyötyä myös metsällä, jossa puhelinta joutuu pitämään yleensä aina äänettömällä.
Hieman huvittava ominaisuus tosin tähän rannekkeen päivittäiseen käyttöön liittyy. Säästääkseen virtaa ja pidentääkseen latausväliä, ei ranneke näytä tietoja jatkuvasti vaan se vaatii napin painalluksen. Käytännössä siis myös kellonaikaa katsoessa tarvitsee kaksi kättä. Toki pari kertaa viikossa tapahtuva lataaminenkin on normaaliin rannekelloon tottuneelle pieni lisävaiva, mutta meneehän se siinä samalla kuin kännykänkin lataaminen.

Rannekkeen tuottamat sähköpostiraportit ovat mielenkiintoista luettavaa ja lisää mielenkiintoista tietoa avaa helposti tietokoneelta. Tallennetusta datasta voi seurata esimerkiksi leposykkeen muutoksia ja yöunen kestoa sekä laatua. Hieman aktiivisemmalle urheilijalle näistä on paljon hyötyä esimerkiksi harjoitusohjelmaa hiottaessa.Fitbit Charge HR -sykemittarilla varustettu aktiivisuusranneke


 • Mittaa askeleiden määrän, energiankulutuksen, matkan, aktiivisuusminuutit, sykkeen, unen pituuden ja unen laadun - tiedot synkronoidaan langattomasti ja esitetään sievinä tilastoina!
 • Automaattinen synkronointi PC- ja Mac-tietokoneisiin sekä älypuhelimiin. (Älypuhelimessa on oltava Bluetooth 4.0-/Bluetooth Smart -tuki. Tällä hetkellä sellainen on iPhone 4S:ssa ja uudemmissa versioissa, kolmannen sukupolven iPadissa, viidennen sukupolven iPod Touchissa ja johtavissa Android-laitteissa.) Lisätietoja on sivustossa Fitbit.com
 • Akun kesto: jopa 5 päivää
 • Latausaika täyteen lataukseen: 1-2 tuntia
 • Kolme MEMS-kiihtyvyysanturia energiankulutuksen, matkan, askelmäärän ja unen mittaamiseen
 • PurePulse™-anturi, joka mittaa sykettä ranteesta LED-valon liikkeen perusteella
 • Vaimea värinähälytys
 • Kestää kosteutta, mutta tuotetta ei tule käyttää suihkussa tai uidessa.
 • Materiaali erittäin kestävää taipuisaa kumimaista muovia
 • Solki kirurgin terästä
 • Kaksi kokoa:
 • Small, 14-17 cm
 • Large, 16-20 cm
 • Pakkauksen sisältö:
 • Charge HR Aktiivisuusranneke
 • Langaton synkronointisovitin tietokoneeseen (USB)
 • USB-laturi
 • Fitbit.com-verkkopalvelun maksuton jäsenyys
 • Ilmaisten iPhone- ja Android-sovellusten käyttömahdollisuus


Lisätietoja:

http://www.coolstuff.fi/Fitbit-Charge-HR?utm_campaign=332310_Nyhetsbrev_v.5_FI&utm_medium=email&utm_source=newsletter_finland-All_Recipients

https://www.fitbit.com/uk/devices

3 kommenttia:

 1. Polarin V800: aktiivisuusmittari + aktiivisuusmuistutukset, sykkeenmittaus sykevyön avulla eri urheilulajeille, palautumisaika urheilusuorituksen jälkeen. Jatkuva kellonäyttö, herätys värinällä. Synkkaus joko pc; tai kännykän kautta nettiin.

  Soittajan näyttöä ei vielä ole, vaan lupailtu on.

  http://www.polar.com/fi/tuotteet/paranna_suorituskykyasi/juoksu_multisport/V800

  VastaaPoista
 2. Varmasti hieno kapistus tuokin. Tosin aika paljon kalliimpi ja ainakin itse koen sykevyön käytön arki/hyötyliikunnassa hankalaksi. Ehkäpä tuo on parempi ns "tosi urheilijalle" ;)

  VastaaPoista
 3. Unohtu mainita, että Polarin M400 on hiven karsitumpi versio tuosta V800:sta. Sekin mittaa arkiliikuntaa ilman sykevyötä kiihtyvyysanturien avulla. Sykevyöllä sitten tarkka sykkeen mittaus sekä kulutetut kalorit. Sisäänrakennettu gps mittaa kuntoilun lenkin pituuden. Mittaa myös yöunta ja sen laatua (miten pyörit nukkuessasi)  Ja se kellotaulu on koko ajan näkyvissä: analoginen, digitaalinen ja sitten vielä mahdollisuus valita se päivän aktiivisuuskertymä sen digikellon yhteyteen.


  Iphone ja Android -synkronointi nettiin.

  VastaaPoista