torstai 27. helmikuuta 2014

Cat B100 vesitiivis ja iskunkestävä puhelin


Caterpillarin tammikuussa julkaisema Cat B100 -peruspuhelin on oikein mielenkiintoinen tuttavuus. Se ei vastaa peruskäytössä käyttämääni Cat B15 kosketusnäytöistä älypuhelinta. Sen sijaan Cat B100 on karumpi puhelin karumpaan käyttöön. Aiemmin vastaavassa käytössäni on moitteettomasti toiminut Samsung Xcover 271.Cat B100 on kuitenkin selvästi kestävämpi puhelin kuin Xcover 271. Jo heti ensisormeilussa huomaa B100:n järeärakenteisemmaksi, lujaksi metallin ja pehmeän muovin yhdistelmäksi. Sen takakansikin on kiinnitetty tukevasti kahdella ruuvilla pelkän salvan sijaan. Näissä molemmissa puhelimissa on sama (IP67) luokitus, eli valmistaja takaa toimivuuden vaikka puhelin upotettaisiin metrin syvyiseen veteen puoleksi tunniksi. Cat B100 kestää tämän lisäksi pudotuksen parin metrin korkeudelta kovalle alustalle. Se ei tarkoita ettei raju käsittely jättäisi jälkiä puhelimeen, Cat B100 on kuitenkin suunniteltu kestämään tällaisiakin iskuja.


Omaa puhelintani olen testimielessä pudotellut monia kertoja hartiakorkeudelta lattialle ja maahan. Puhelin on viettänyt yksinäisen hyisen yön lumihangessa ja koemielessä ajoin sen yli myös autolla. Vaikea kuvitella normaalissa käytössä tilannetta joka rikkoisi puhelimen täysin käyttökelvottomaksi. Puheaikaa Cat B100 tarjoaa jopa 10 tuntia ja valmiusaikaa yli 20 päivää.Nämä ominaisuudet tekevät Cat B100 -puhelimesta erinomaisen hätä- ja varapuhelimen repun pohjalle. Se on käytettävissä yllättävissä tilanteissa rajujenkin sattumusten jälkeen tai vain mukavuusvarusteena käyttöpuhelimen akun hiivuttua, vaikka Ultrapointin koko päivän käytön jälkeen. Kosketusnäyttöisiin älypuhelimiin verrattuna Cat B100 voi käyttää helposti myös hanskat kädessä kohmeisin sormin. Se on suunniteltu käytettäväksi -25°C ja +55°C lämpötilojen välissä. Vastaavasti esimerkiksi Applen iPhonen käyttölämpötila on 0–35 °C.


Cat B100 on ensisijaisesti suunniteltu karkeaan työkäyttöön, niinpä vakiovarusteena puhelimessa melua neutraloiva mikrofonitekniikka. Käytännössä puhelimen käyttö on helpompaa työmailla, ampumaradoilla, yökerhoissa tms. jossa taustameteli on kovaa ja jaksottaista. Puhelimessa on GPS (Google Maps ohjelmistolla), kohtuullinen kamera (3 MP, salamalla) ja taskulamppu.


TÄRKEIMMÄT OMINAISUUDET:
 • Paino: 136g
 • Pölyn ja veden kestävyys: tilapäinen upotus metrin syvyiseen veteen 30 minuutiksi, IP67 –luokitus.
 • Iskunkestävyys: kestää pudotuksen 1,8 m korkeuesta. 
 • Yhteydet: 3G 900/2100, GSM 850/900/1800/1900, Bluetooth (V2.0 +EDR/A2DP), AGPS
 • Käyttöjärjestelmä: MTK NUCLEUS (version 2.1)
 • Näyttö: 2.2" QVGA 240X320 TFT
 • Kamera: 3 megapikseliä
 • Käyttömuisti: 128 MB ja ulkoinen muisti MicroSD (maks. 32 Gt)
 • Akku: 1150 mAh, puheaikaa jopa 10 tuntia ja valmiusaikaa jopa 23 päivää.10 kommenttia:

 1. Tuo Mediatekin prosessori on uusi tuttavuus, miten nopea tai hidas puhelin on esim. netti- tai GPS-käytössä ?
  Käyttis pohjautuu Androidiin eli olisi mukava tietää saako Ultrapointin toimimaan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista, omassa käytössäni hoidan surffailun, GPS:n ja Ultrapointin siihen hommaan paljon paremmin soveltuvalla Cat B15 –puhelimella.

  http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/07/cat-b15-vesitiivis-ja-iskunkestava.html

  Cat B100 on käytössäni lähinnä varapuhelimena. En ole kuin koemielessä sillä nettisurffaillut ja kankeaa sekä hidastahan se oli. Mielestäni jo sen pieni näyttö käytännössä poissulkee karttaohjelmien käytön.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vastauksesta,

  tuota pelkäsinkin. Nykyään on oltava kaksi kapulaa matkassa, toisella voi oikein soittaakin ja käyttää liikkeessä ja autossa ilman virhelyöntejä. Lumia pelaa kyllä Ultrapoint- käytössä hyvin kun pitää 3M- rannekotelossa.
  Taidan kyllä hankkia sen Cat B100:sen retkeilyä, melontaa yms. varten.


  ----- Alkuperäinen viesti -----
  Lähettäjä: Disqus
  Lähetetty: 24.3.2014 7:51
  Vastaanottaja: markku.2008@gmail.com
  Aihe: Re: New comment posted on Metsästysblogi, riistareseptit - Terveiset ravintoketjun huipulta: Cat B100 vesitiivis ja iskunkestävä puhelin


  Settings


  A new comment was posted on Terveiset ravintoketjun huipulta
  Jaska Jokunen

  Kiitos kommentista, omassa käytössäni hoidan surffailun, GPS:n ja Ultrapointin siihen hommaan paljon paremmin soveltuvalla Cat B15 –puhelimella.
  http://www.terveisetravintoket...

  Cat B100 on käytössäni lähinnä varapuhelimena. En ole kuin koemielessä sillä nettisurffaillut ja kankeaa sekä hidastahan se oli. Mielestäni jo sen pieni näyttö käytännössä poissulkee karttaohjelmien käytön.
  1:51 a.m., Monday March 24
  Reply to Jaska Jokunen

  Jaska Jokunen’s comment is in reply to Markku Salonen:


  Tuo Mediatekin prosessori on uusi tuttavuus, miten nopea tai hidas puhelin on esim. netti- tai GPS-käytössä ? Käyttis pohjautuu Androidiin eli olisi mukava tietää saako Ultrapointin ...
  Read more


  [Alkuperäinen viesti ei sisälly mukaan kokonaisuudessaan.]

  VastaaPoista
 4. Jep, hyvä hankinta, voin kyllä suositella nimen omaan kestäväksi varakapulaksi.

  VastaaPoista
 5. Miinuspuolia Cat B100 -puhelimesta:

  - Ohjelmiston suomennos on jätetty puolitiehen, eli monissa valikoissa on suomea ja englantia sekaisin.
  - Teksti on todella pientä ja muutamissa kohdissa jopa kohtuuttoman pientä. Ei mahdollisuutta suurentaa tekstiä.
  - Kameran laukaisuääntä ei saa pois päältä.
  - Puhelimessa on muutenkin vähäisesti asetuksia.

  VastaaPoista
 6. Kiitos näistä lisähuomioista! Itselläni tämän puhelimen käyttö on ns. kestävä varapuhelin, joten näillä seikoilla ei minulle ole juuri merkitystä, mutta hyvä kun tuli esille. Jollakin toisella voi olla aivan erilaiset tarpeet...


  Puhelin on aivan uusi ja nämä kuvaamasi seikat voisi kuvitella korjaantuvan ohjelmistopäivitysten myötä.

  VastaaPoista
 7. kyllhän te pojat ootte nyt ihan väärillä jäljillä, ei puheli ole mikään tietokone jotta sillä surffailaan netissä, puhelin on soittamista ja puhelun vastaanottoa varten , itselläni on b-100 en voi moittia, hyvä puhelin,

  VastaaPoista
 8. Cat B100:n kohdalla juurikin näin :)

  VastaaPoista
 9. saako caterpillar b100 suomi kieliasetukset

  VastaaPoista
 10. Ikävä kyllä en nyt muista, eikä puhelin ole enää käytössäni...

  VastaaPoista