keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Heck-Pack –kuljetusteline


Heck-Pack –kuljetusteline on auton vetokoukkuun kytkettävä kuljetusjärjestelmä. Idea on yksinkertainen, mutta toimiva.  Heck-Pack –kuljetustelineen koreja löytyy kuutta eri kokoa, itselläni käytössä on 1000x500x125 mm galvanoitu ja alaskäännöllä (lisävaruste) varustettu malli. Koreja valmistetaan myös ruostumattomasta teräksestä ja niihin sopivia lisävarusteita valmistetaan moneen tarpeeseen mm. polkupyörätelineitä ja lukittavia alumiinisia kuljetusbokseja.On paljon asioita joiden kuljettamiseen peräkärry on aivan liian kömpelö, mutta auton sisällä kuljettaminen ei tunnu mukavalta ratkaisulta (esim. riista, rehut, polttoaineet, öljyt, maalit, työkalut ja –koneet). Heck-Packin säilytys onnistuu kätevästi auton tavaratilassa tai kattotelineellä ja se on heti käyttövalmis.

Heck-Pack on saksalainen tuote. Kuljetustelineet ovat EEC-hyväksyttyjä ja niiden käyttö on sallittua kaikissa EU-maissa. Ne eivät tarvitse erillistä rekisteröintiä esimerkiksi peräkärryn tapaan. Heck-Packin paino on koosta riippuen noin 14kg ja maksimikuormattavuus vaihtelee välillä 54 - 108kg. Lisäksi kuormaamiseen vaikuttaa ajoneuvokohtainen vetokoukun oikea aisapaino, joka vaihtelee tyypillisesti maksimissaan 70-110kg välillä. Autokohtainen aisapaino löytyy ajoneuvon rekisteriotteesta.

Tieliikennelain mukaan kuorma ei saa peittää ajoneuvon takavaloja, suuntavilkkuja tai rekisterikilpeä. Mikäli kuljetetaan suurikokoisia kuormia, tarvitaan lisäosaksi valaisinsarja, joka kytketään vetokoukun virtaliitäntään. Valaisinsarja valaisee myös mahdollisen lisärekisterikilven. Auton lisärekisterikilven voi tilata katsastuskonttorilta tai tilapäiskilven voi askarrella kätevästi myös itse.Metsästys- ja riistanhoitokäytössä


Itse käytän Heck-Packkia lähes päivittäin. Ruokintapaikoille porkkanoita ja kauraa viedessä on kuljetusteline erittäin käytännöllinen. Sen nostokorkeus on matala ja alaskääntö, eli kippi auttaa kuormaa lastattaessa ja purettaessa. Heck-Pack on kätevä myös esimerkiksi koirien kanssa kuljettaessa. Tavaraa on helposti auto täynnä, eikä riistaa pysty/halua kuljettaa koirien kanssa samassa tavaratilassa.Riistapulkka ja kansipressu ovat käteviä, joskaan eivät välttämättömiä lisävarusteita. Peuranvasa mahtuu helposti pulkkaan ja pressu suojaa saaliin näkymättömiin kuljetuksen ajaksi. Metriseenkin kuljetustelineeseen saa sidottua melko ison peuran, mutta jos alvariinsa kuljettaa kapitaalipukkeja, niin kannattanee hankkia astetta isompi, eli 1200x500x125 mm kori.

Lisätietoja löydät Heck-Pack Finlandin kotisivuilta:

http://heck-pack.fi


2 kommenttia:

 1. Vaikuttaa aivan mahtavalta vehkeeltä mettämiehelle, jolla ei ole taikka ei ole halua vetää kärryä cittarinsa perässä ja tekee riistanhoitohommia. Aina on jotakin vietävää ja tuotavaa, joka sotkee autoa sisältä. Varsinkin ne tuomiset saattavat alkaa muistuttamaan itestään muutaman viikon jälkeen ja siitäkös se sisällä olevan tavaratilan putsaaminen alkaa ja ihmetteleminen että mihinkäs sitä mömmöä oikeen on valunnut :(
  Kun menin noille virallisille Hecl-Packin Finlandin sivuille, voisi tuo pelkkä osoite kai olla linkkikin, niin jäi ihmetyttämään että tuossa minitaan että olisi pulkkakin riistahommiin saatavilla mutta laatikoltahan tuo enempi vaikuttaa ja jää tod.näk. sen takia hommaamatta. Pittää siis ettiä joskos löytyis ihan oikea pulkka, joka sopisi tuohon telineeseen. Paljon mukavampi pulkalla eräksi saatu riista on metsästä pois vetää kuin raahaamalla ja sama koskee ruokintoja että mukavampi siinä hangessa ne viljat ja porkkanatkin on ruokintapaikalle vetää pulkassa kuin kantamalla. Peite tuntuu "must" lisävarusteelta kun arvokasta riistaa kuljetetaan esim. kuraisilla taikka suolatuilla teillä jatkokäsittelyyn.
  Tuotekuvaukset, mukaan lukien miten mallit eroavat toisistaan, voisivat olla selkeämmin esillä. Nyt vaikuttaa siltä että nuo viralliset sivut on tehnyt henkilö jolle informaation olemassa olo on tärkeämpää kuin se että se on helposti saatavilla ja ymmärrettävissä. Esim. hain tuota 108kg kantavuuden omavaa tuotetta ihan mielenkiinnosta löytämättä sitä oletuksella että se olisi 400mm syvä, sekään tieto ei osunut silmääni vaan päättelin sen ihan ite :D Juu, minusta vähän sekavat sivut. OHO, hyppäs kirjoitus väärille urille pois ite bloggauksesta, sorry!
  Sitten takaisin asiaan. Pysyikö tuo Heck-Pack:n teline paikoillaan tukevasti eli ei päässyt esim. liikkumaan mihinkään suuntaa? Ja mites tuo alaskääntö, toimiko luotettavasti koko kokeilun ajan?


  Ja nyt sitä sopivan kokoista pulkkaa ettimään ja jos se löytyy niin tommonne teline hankintaan :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista. Kyllä tuo pulkka tosiaan on hieman kantikas, eikä siinä ole sellaista luiskakeulaa, kuin pulkassa yleensä on. En ole päässyt sitä vielä lumilla koittamaan, mutta uskoisin sen kuitenkin auttavasti toimivan lyhyillä matkoilla, toki oikea pulkka varmaankin parempi.

  Heck-Pack lukittuu aika jämäkästi vetokoukkuun, eikä heilu suuntaan tai toiseen, mutta sitä pystyy kyllä kääntämään sivusuunnassa jos tarve niin vaatii. Ihan hyvä ominaisuus sikälikin, että jos peruuttaa sen johonkin esteeseen, niin teline antaa periksi kääntymällä sivusuuntaan, eikä heti hajoa.

  Kippi on toiminut oikein hyvin ja vaikuttaa lujalta mekanismilta, kuten koko teline muutenkin.

  VastaaPoista