sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Riistan käsittely

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.

Harvoja kirjoja voi varauksetta suositella kaikille. Niinpä ilman tätäkin tietopakettia pärjää varmasti, mutta väittäisin tämän olevan sen luokan perusteos, että monelle metsästäjälle siitä on paljon iloa ja hyötyä. Kirja keskittyy riistan käsittelyyn, mutta ei kokkaamiseen. Mukana ovat kaikki Suomessa metsästettävät lajiryhmät vesilinnuista villisikaan, näätäeläimiin ja hirveen. Riistan käsittely käydään yksityiskohtaisesti ja vaihe vaiheelta läpi riistalaukauksesta lihan leikkaamiseen. Myös turkisten taanaaminen ja trofeiden valmistus käydään huolella läpi.

Sisällysluettelo kertoo kirjasta kaiken oleellisen:

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.
Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.
Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.

Kirjassa on paljon hyviä havainnekuvia vaihe vaiheelta.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.
Ajantasainen tieto riistaan liittyvästä lainsäädännöstä käytännöllisin esimerkein antaa kirjalle paljon lisäarvoa.Kirjailija: Milla Niemi
Kirjailija: Veli-Matti Väänänen
Kustantaja: Otava
Sidosasu: Sidottu
Kieli: suomi
Julkaistu: 2013
Sivumäärä: 198
ISBN10: 951127337X
ISBN13: 9789511273370

Lisätietoja ja tilaukset:

http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=951127337X11 kommenttia:

 1. Tota kirjaa kattelin itekkin ihan näin jo joulu mielessä aattelin tyttärelleni pistää lahjapakettiin. Vaikutti asialliselta teokselta minusta.

  VastaaPoista
 2. Juu, aivan ehdoton kirja nuorelle metsästäjälle.Varmasti hyvä lahja :)

  VastaaPoista
 3. Kiinnostava kirja! Mitäs kirja käskee tekemään lintusaaliin kanssa? Kehottaako suolistamaan välittömästi maastossa? Kysyn tätä siksi, että juuri tästä asiasta on vallalla monenlaisia käsityksiä ja käytäntöjä.

  VastaaPoista
 4. "Suolista saalis viivyttelemättä" -sanotaan kirjassa ja käsketään myös pistämään riistalintu. Otin kuvan ko. aukeamasta liitteeksi, jotta voit halutessasi lukea koko jutun perusteluineen.

  VastaaPoista
 5. Kiitos. Aika moneen kohtaan voisin olla eri mieltä pistämisen osalta tai kirjan teksti oli puutteellinen vaikkapa lopettamisen osalta. Olisin odottanut myös, että kirja esittelisi hyviä keinoja suojata suolistettu lintu kärpäsiltä. Samoin sisäelinten hyötykäyttöä ei esitellä.

  Toivottavasti seuraavilla sivuilla esitellään kyniminen sentään? Itsehän tarinoin tästä teemasta ihan vasta: http://www.tapiolantakamailla.com/2013/09/riistalintujen-kynimisesta.html

  VastaaPoista
 6. Löysin taannoin hyvän jenkkiblogin Honest Food. Siinä esitellään sorsan hyötykäyttöä melko kokonaisvaltaisesti: http://honest-food.net/2012/01/15/wild-ducks-eating-everything-but-the-quack/

  VastaaPoista
 7. Hienoa, tuolla sivulla mentiinkin syvemmälle!

  VastaaPoista
 8. Jeps, hyvä blogi tuo on. Minulle aivan uusi "keksintö" oli tehdä tuosta kaulanahkasta makkaraa :-)

  VastaaPoista
 9. Olisi jäänyt huomaamatta. Hyvä, että sanoit!

  VastaaPoista
 10. Antaako tämä kirja mitään kokenemalle metsästäjälle vai onko aloitelioiden kirja

  VastaaPoista
 11. Kyllä ainakin itselleni antoi, vaikken nyt voi sanoa olevani "kokenut metsästäjä", niin kuin monet vanhat tekijämiehet ovat. Aloittelijalle toki kaikki tieto uutta, mutta uskoisin tuosta iloa ja hyötyä olevan myös aktiiviharrastajalle. Tämä metsästys on kuitenkin niin laaja juttu, että vaikea kaikkea taitoa hallita ;)

  VastaaPoista