perjantai 27. syyskuuta 2013

Videosaran laadukkaita kotimaisia metsästyselokuvia

Tunnelmallisesta Elämää suurempia eräretkiä –metsästyselokuvasta innostuneena päätin tutustua Videosaran muuhunkin videotarjontaa. Valitsin katsottavakseni itselleni tutusta aihepiiristä Peuramailla-elokuvan ja kaksi kiinnostavaa koirametsästysvideota Pystykorvat kairassa ja Karkeakarvaiset saksanseisojat riistalla. Täytyy sanoa, etten tälläkään kertaa pettynyt näkemääni.

Iso hatunnosto Arttu Kotisaralle eri metsästysmuotojen ja suomalaisen metsästyskulttuurin laajasta dokumentoinnista meidän kaikkien metsästäjien ja myös jälkipolvien iloksi. Nämä elokuvat sopivat katsottavaksi myös niille joilla ei ole omakohtaista kokemusta metsästyksestä. Luulen, että moni metsästyksen vastustajakin muuttaisi käsityksiään nähtyään tällaista totuuden mukaista kuvausta harrastuksestamme.
Peuramailla


Peuramailla-elokuva valkohäntäpeuran ajometsästystä ja kyttäysjahtia peurojen sydänmailla Vesilahdessa lähellä Laukon kartanon maita. Elokuvassa seurataan Narvan metsästysseuran ja Vesilahden metsästysyhdistyksen peuranpyyntiä.Pystykorvat kairassa


Pystykorvat kairassa –elokuva pääsee suomalaisen metsästyksen perinteen kovaan ytimeen, jossa pääosassa ovat karun kaunis pohjoinen havumetsä, mies ja koira. Elokuva antaa realistisen kuvan kansalliskoiramme pystykorvan työskentelystä kairassa. Haukut, hiipimiset ja pudotukset ovat tallentuneet niin aidon tuntuisesti, että tunnelmaan mukaan pääsee automaattisesti. Sallan ja Savukosken maisemat tarjoavat videolla sykähdyttäviä elämyksiä.


Karkeakarvaiset saksanseisojat riistalla


Aiemmin luulin karkeakarvaisia saksanseisojia lähinnä kanalinnustukseen soveltuvana metsästyskoirana. Tämän metsästyselokuva esittelee saksanseisojan kuitenkin erittäin monipuoliseksi kaiken viljan koiraksi. Saksanseisojia käytetään lähes kaikkeen muuhun metsästykseen paitsi luolakoirina, koska se ei siihen kokonsa puolesta sovellu.

Karkeakarvaiset saksanseisojat riistalla –elokuvassa näytetään metsästystilanteita kyyhkyjahdista, sorsastuksesta, hanhijahdista, fasaanijahdista, riekon ja muiden metsäkanalintujen metsästyksestä. Saksanseisojat toimivat tämän lisäksi haittalintujahdissa, rusakon ylösottavana koirana, pienpetojahdissa ja villisian seisontahaukussa.

Isokokoinen koira on omiaan haavakkojahdissa, jossa se pystyy löytämään, lopettamaan ja noutamaan myös isommat linnut hanhista korppeihin. Pienpetojahdeissa koira ottaa kiinni ja lopettaa supit, ketut ja jopa mäyrätkin ennen kuin metsästäjä ehtii edes paikalle. Saksanseisoja toimii vaikka majavajahdissa noutavana koirana.

Lisätiedot ja tilaukset:

http://www.videosara.fi/vsara2/Tilaaminen,_yhteystiedot_ja_hinnasto.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti