sunnuntai 18. elokuuta 2013

Metsästyskö julmaa murhaamista…?


…Vai kaikkein eettisin ja luonnollisin tapa hankkia puhdasta ja terveellistä ravintoa. Oheinen kuusiminuuttinen video on todella pysäyttävä kuvaus teollisen ruuan matkasta kanalasta, sikalasta ja navetasta kohti ruokapöytää.

Ehkä meillä Suomessa ei ihan kaikin osin meno ole vielä tällaista, mutta ainakin henkilöstöravintoloiden ja pikaruokapaikkojen annoksissa ja pakastealtaiden eineksissä on käytetty näitä kaikkein edullisimpia ulkomaalaisia raaka-aineita. Nämä kuvat ovat siis kuitenkin osa meidänkin arkista ravintoketjuamme.Jos metsästyksen eettisyys kiinnostaa hieman syvällisemmin, niin www.metsastyksenmoraali.com sivustolla käsitellään perusteellisesti teemaa metsästyksen moraalin ja eettisyyden valossa, eläinten oikeuksien kannalta ja ihmisen kehityshistorian näkökulmasta. Sivustolla ammutaan alas eläinoikeusyhdistys Faunan valheita sekä syvennytään metsästyksen yhteiskunnalliseen ja uskonnolliseen merkitykseen. Myös joidenkin mielestä moraalisesti hankala trofeemetsästys saa oikeutuksensa.

2 kommenttia:

  1. Niin tuo on jotain aivan järkyttävää ja todellakin myös suomalaistenkin arkea vaikka olemmekin ns. "hyvinvointi" valtio. Ja tuon takia meillä ei kotona syödä kaupasta ostettua lihaa kun meillä on mahdollisuus niin pidämme kotieläimiä jotka kaikki on yksilöitä ja hoidan kaiken kasvatuksesta ruokapöytään asti itse ja tietenkin riista on meillä myös suuressa arvossa nimen omaan sen eettisyyden takia. :)

    VastaaPoista
  2. On kyllä kävä niitä aikoja, kun "äitien tekemä" tarkoitti laadukasta ja hyvää :(

    VastaaPoista