tiistai 2. huhtikuuta 2013

Riistainen maa-artisokkakeitto



Maa-artisokkasosekeitto on silkkisen pehmeän makuinen ja soveltuu hyvin sellaisenaan alkuruuaksi. Riittävän tuhti pääruoka keitosta syntyy lisäämällä joukkoon kypsää riistalihaa tai tarjoilemalla keitto riistavartaan kanssa.

riistajauhelihaa
maa-artisokkia
salottisipuleita
valkosipulia
kermaa
chiliä
timjamia
voita
suolaa
pippuria

Kuori maa-artisokat (n. ½ kg) ja jätä ne likoamaan kylmään veteen. Silppua pari salottisipulia, pieni pätkä chiliä sekä kynsi tai pari valkosipulista. Freesaa niitä hetki voissa kattilassa ja vielä joukkoon pari oksaa timjaminlehtiä. Lisää kuoritut maa-artisokat ja vettä niin, että juuri ja juuri peittyvät. Mausta vesi suolalla ja anna kiehua noin 15 minuuttia, eli kypsäksi.

Lisää kermaa ja aja keitto sauvasekoittimella tasaisen pehmeäksi. Laita joukkoon vielä suolalla ja pippurilla maustettu kypsä riistajauheliha. Tarkista keiton maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Koristele chilivaahdolla (chilillä maustettua keitettyä rasvatonta maitoa, joka vaahdotetaan) tai smetanalla.

PS: Muistathan osallistua arvontaan!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa hyvältä <3 Maa-artisokkaa en ole ennemmin kokeillut, mutta tänäiltana teen ohjeidesi mukaisesti.

    VastaaPoista
  2. Ilman muuta kannattaa kokeilla. Tuo keitto on todella helppo tehdä, edullinenkin ja ennen kaikkea erittäin herkullinen.

    VastaaPoista